Toyota Prius THSD Comfort (2008) #2
Uitvoering | Prius THSD Comfort |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na noodgedwongen onze Yaris van de hand te hebben gedaan (total Loss), een Prius en Auris met een uitgebreide proefrit vergeleken. De Prius werd ruim 2 uur uitgeprobeerd. Hierna volgde de Auris die ook 2 uur uitgeprobeerd kon worden. Na een half uurtje in de Auris was het voor ons duidelijk. Het wordt de Prius. Wat een fantastische auto. Ik heb deze auto niet uitgekozen om het ’groene’, maar uitsluitend om de auto zelf en waarvoor ik hem gebruik. Na aflevering zijn we het paasweekend naar Schotland gereisd. De eerste week na aflevering de auto gewoon voor woon/werk verkeerd gebruikt. Hierna het lange weekend in Schotland waar we rum 1200km hebben gereden ok verschillende wegen. Snelweg, lekker op de cruisecontrol. Binnenwegen, lekker strak sturen met een gemiddeld verbruik van 5 liter per 100km. De bergen in, rijd fantastisch. Wat vooral opvalt is de tussenacceleratie van 60 naar 110km. Even een vrachtauto met een rijtje treuzelaars voorbij? Ik had niet verwacht dat de Prius er als een raket voorbij gaat. Er is vaak geschreven over deze auto. En dit zijn vaak niet de meest positieve zaken. Suf imago, verbruik valt tegen, enz, enz. Beoordeel deze auto op zijn auto zijn en je zult merken dat alle negatieve opmerkingen van niet gebruikers uit de lucht gegrepen zijn. Het is gewoon een fijne auto en alle bijkomende zaken als zijn rijke uitrusting, de fijne rij eigenschappen en het ’groene’ is mooi meegenomen.
Het is een Toyota, dus geen problemen de eerste 3600km tot nu toe in 3 weken tijd.