Toyota Prius 1.8 Plug-in Hybrid Aspiration (2013)

autoreview

Toyota Prius 1.8 Plug-in Hybrid Aspiration (2013)

Signalement

UitvoeringPrius 1.8 Plug-in Hybrid Aspiration
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf94.500 km
KM-stand laatst118.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

een jaar met Prius Plug-in

 • 118.000 km

in okt 2017 kocht ik deze auto, in het eerste jaar heb ik 17.000 km gereden. Als ik kijk naar Prius-sen die niet Plug-in zijn, dan rijden die allemaal 1 op 20. Ik rijd veel zuiniger maar hang hem ook ieder dag thuis aan een regulier stopcontact. Als ik omreken wat de stroom kost en ik weet hoeveel Kwh ik nodig hem om op te laten, en dat omreken naar liters benzine, en ik tel die liters bij hetgeen ik tank, dan kom ik uit op 1 op 28. Wegenbelasting is slechts 30 euro per maand want weinig CO2 uitstoot. Deze verlaging werkt nog door tot en met 2020 geloof ik.
Ik heb de achterbumper stuk gereden. voor ongeveer € 65 kreeg ik een nieuwe imitatie ongespoten achterbumper. Die paste makkelijk en ziet er goed uit, ook wat kleur betreft. Ik heb een spul gekocht om de bumper mooi zwart te maken. Toevallig klopt de kleur dan heel behoorlijk zodat ik hem niet laat spuiten. Een tip: als je oplaadt laat het dashboard zien dat je 22 km kunt rijden (in werkelijkheid 17 km) maar na een maand wijst hij 's-ochtends nog maar 13 km aan, de accu is dan ook minder vol. Je moet dan de accu loskoppelen voor 1 minuut. De volgende ochtend is hij dan weer opgeladen voor 22 kilometer!
Verder perfecte auto; bij de APK was alles goed. In meer dan een jaar tijd ook nog niet één lampje vervangen. Wel remblokken, die slijten overigens bijna niet omdat de remenergie terug gaat naar de accu. ik blijf er nog wel even in rijden. Als je stevig wil op trekken is dat niet zo fijn, de motor blijft dan op een hoog constant toerental draaien, voelt niet zo fijn. Als je rustig rijdt speelt dat niet. Bergaf laadt de accu goed op, in ZuidLimburg heb ik daar dagelijks voordeel van als ik naar mijn werk rijd.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (13)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens