Toyota C-HR Hybrid 200 GR Sport Première Edition (2024)

Uitvoering | C-HR Hybrid 200 GR Sport Première Edition |
Bouwjaar | 2024 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Een stoere fijne reisgenoot
Al sinds de aankondiging van de tweede generatie C-HR ben ik fan van het design. Daarom was ik ook blij toen ik deze auto mocht gaan leasen. Ik heb gekozen voor de 2.0 GR Sport Premiere Edition, waarbij de enige ontbrekende 'optie' de vierwielaandrijving is (had de leasemaatschappij liever niet). De kleur is parelmoer en zwart.
Het is een Toyota dus wat moet je daar nog over zeggen? CVT doet z'n werk, soms rumoerig maar altijd vloeiend. De wissel tussen ICE en elektro gaat naadloos. De 3 rijmodi verschillen merkbaar van elkaar. Verbruik ligt net onder de 5l/100km gemiddeld.
Bediening is eenvoudig en de voicecontrol werkt slecht zoals bij zoveel auto's. De stoelen zitten fantastisch. Achterin is het vrij donker maar het glazen dak maakt het voor de achterpassagiers wat beter leefbaar. Kofferruimte is ruim voldoende en met de bank plat kun je er behoorlijk wat in kwijt.
Tot op heden (na een goede 26000 kilometer) heb ik nog geen problemen met de auto gehad. Alles doet tot nu toe gewoon wat het moet doen.