Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D-F Luna (2007)

Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D-F Luna (2007)

UitvoeringAvensis Wagon 2.0 D-4D-F Luna
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2012

Aflevering

Auto gekocht bij leaseplan.
Mooie auto en de prijs is erg oké. Nadeel is dat je weinig terug krijgt voor je inruil maar dat weet je; daar is de aanschaf van je nieuwe auto ook naar.

Helaas blijkt ook hier de leasemaatschappij zijn streken te handhaven. De auto stond op winterbanden en wordt op zomerbanden geleverd. Vlgns onderhoud was 35.000km geleden een nieuwe set zomerbanden er op gelegd maar ze worden nooit geleverd onder de 2,4 mm. Nou dat klopt; Ik kreeg hem mee met 3 mm en dat is conform afspraak maar wel erg mager en zeker niet de banden van 35.000km geleden... Er zou een nieuwe accu in komen maar dat was niet gebeurt omdat de test nog 80% aangaf. De auto zou gepoetst worden en hij was door de wasstraat geweest. De Navigatie DVD ontbrak ook...
Ze zouden mij ASS stoel overzetten maar dat konden ze niet. Uitbouwen is na krap een week wel gedaan dus die kon ik wel meekrijgen en mocht het op eigen kosten laten inbouwen. Mijn airbag stekker hebben ze weggegooid dus ook geld weg...

Uiteindelijk is de auto gepoetst terwijl ik ik een kop koffie kreeg (resultaat redelijk...) de accu kon ik ergens anders laten inbouwen en de DVD heb ik alsnog gekregen. Je moest eens weten hoe ik daarvoor heb moeten zeuren.

Een set nieuwe voorbanden heb ik bij Bandenmaat in 's Graveland gekocht en kon mijn "oude" set winderbanden inruilen. (dat is trouwens wel een toptent, zo blij geen internet aanbieding te hebben gekocht destijds..).
Mijn ASS stoel bij ASS zelf laten overzetten (ook een goed bedrijf; ) en de auto door Toyota in Hilversum laten nakijken (prima auto alleen versleten remblokjes achter en stellen van de handrem (zou versleten remblokjes onder garantie vallen? Vast niet; zullen wel slijtdelen zijn...).

Dus; reken bij Leaseplan niet op service. Misschien had ik hem ook bij de dealer kunnen kopen. Was de aanschaf duurder maar had ik meer voor mijn auto gekregen en misschien wel beter afgeleverd (maar dat was vorige keer ook niks; autohandel blijft gokken).

Samengevat krijgt Leaseplan van mij een "koude douche" (is een "braak" omschrijving maar je snapt wat ik bedoel...).

De auto: Rijd prima, De review kloppen goed. Comfortabele auto met redelijk weggedrag (geen rijders auto) gekocht met de hoop dat het vooral een betrouwbare auto is. Ik vind hem ook wel mooi, maar dat is minder belangrijk.

De kwaliteit moet ik nog gaan ontdekken (Ik twijfel nog of ik hem dealer laat onderhouden?)

Valt best tegen

KM stand nu op bijna 2 ton en ben een nieuwe motor, een nieuwe verstuiver en een nieuw roetfilter verder.
3 zwakke plekken van deze auto zo blijkt achteraf en ik heb ze alle 3.
Hopelijk kan ik nu weer even vooruit (heb helaas geen geld - meer - voor een ander auto).

Achteraf had ik misschien niet de motor moeten vervangen maar dat zie je pas als de lekke koppakking niet lek is, maar er intern lekkage blijkt te zitten.

Louwman & Parqui vind dit allemaal vrij normaal en is niet bereid ook maar iets te helpen. Dat valt me best tegen, maar ook daar zal het crisis zijn..

Onderhoud doe ik nu bij een Bosch service garage. Bevalt beter maar dan puur voor de prijs.

TIP; als je overweegt een Avensis te kopen, dan niet deze serie van 2007 - 2009. De serie hiervoor (met oud motorblok en geen roetfilter) kent veel minder problemen (maar dat wist ik toen ook niet...)

Wordt vervolgt

Weg er mee

Het is klaar. Ook deze ex leaser blijft problemen geven. Ondanks vervangen van de injectoren, blijft er een lampje van het motormanagement opkomen.
Voor mij geen ex lease auto meer.

7,0