Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D-F Executive (2008)

autoreview

Toyota Avensis
Toyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota Avensis

Signalement

UitvoeringAvensis Wagon 2.0 D-4D-F Executive
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf7 km
KM-stand laatst151.280 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Toyota betrouwbaar?!?!?!?!

 • 141.742 km

Tsja....wat zal ik eens schrijven over mijn (gelukkig) lease Toyota.

De eerste 135.000 km. heb ik probleemloos rondgereden in deze "brave" stationwagon. Alles werkte naar behoren, geen rammels, kraakjes enz. enz. Alleen raar dat je elke 15.000 km. een beurt moet laten geven aan de auto. Dit hebben andere merken beter voor elkaar.

Wij hadden bij ons op de zaak 5 Avensissen rondrijden, waarvan er bij 4 (incl. die van mij) de problemen begonnen vanaf ca. 135.000 km. Auto's vielen in een noodloop programma, motoren rammelden en problemen met de roetfilter.

Bij mij begon het hier dus ook mee, na 3 maal stilgevallen te zijn langs de kant van de weg, besloten door de dealer om de motor te vervangen. Dit omdat ze het probleem niet opgelost kregen, maar ook omdat er een onverklaarbare rammel in de motor zat. Wat ook nog meespeelde was dat ik 3 weken later op vakantie ging met de auto, en de dealer niet wilde hebben dat ik stil kwam te staan met problemen.

1 week na het vervangen van de motor, wederom auto in het "noodloop" programma......niet leuk als je 120 km. van huis af staat! Aangekomen bij de dealer blijkt dat er nu weer problemen waren met het roetfilter. Wederom auto achtergelaten bij de dealer om de roetfilter te regenereren?!? Hierna gelukkig 2 weken probleemloos kunnen rijden, dus ik had er alle vertrouwen in om met mijn Super Toyota op vakantie te gaan!

Heenreis ging goed! 1 maal een melding gehad dat er olie bijgevuld moest worden, wat niet zo bleek te zijn. Kan gebeuren, maar ik had inmiddels het vertrouwen weer helemaal terug in mijn auto.

Terugreis.....de eerste 300 km. verliepen voorspoedig, totdat de auto wat begon te stinken en een zwaar loeiend geluid maakte! Ook weer niet leuk om 5.15 uur s'ochtends op een 4-baans snelweg bij Munchen met volle vakantiebepakking en een kind van 1 jaar op de achterbank. Het vermogen viel weg, en we zijn dus met 50 km/u op de snelweg door moeten hobbelen tot de eerst volgende parkeerplaats.

Na een waardeloos optreden van de pechservice van Toyota, toch maar de leasemaatschappij gebeld, welke voor mij de wegenwacht geregeld hadden. Die wist mij al meteen te vertellen dat deze Toyota Diesels heelveel problemen hadden.

Na de reis voortgezet te hebben in een leenauto, bleek bij terugkomst nu weer het schoepenwiel van de turbo afgebroken te zijn......U begrijpt dus wel dat ook na de problemen met de auto's bij ons op de zaak dat het vertrouwen in Toyota bij mij tot een dieptepunt is gezakt.

Helaas krijg ik dit wrak volgende week weer terug, waarna ik nog 6 maanden moet doen met dit barrel! Op verschillende forums wordt ook geschreven over de problemen met de D4D motor, en ook de dealer erkent het probleem!

Overigens alle lof voor de dealer, welke mij altijd vooruit heeft willen helpen. Hun neem ik niets kwalijk. Wel de lakse houding van de importeur! Voor mij dus nooit geen Toyota meer, en ik hoop dat mensen er ook niet intrappen om deze auto ooit gebruikt te kopen.

Met smacht kijk ik dan ook uit naar het moment, dat ik over 6 maanden deze rampenauto in mag leveren en de sleutels in ontvangst mag nemen van mijn nieuwe VW Passat.

Schade. nieuw stuurhuis, motor, enz. enz. enz. enz

 • 151.280 km

In de tussentijd nog geraakt door een tegenligger welke mij niet gezien had. Resultaat: een behoorlijke schade (5500 euro) op de linkervoorzijde.

Daarvoor hoorde ik al enige tijd rare bijgeluiden uit het stuurhuis. Hiermee naar de dealer geweest, welke het stuurhuis zou "spoelen" en dan zou e.e.a. weer opgelost zijn.......helaas.....niet dus!
Na alle voorgaande ellende moest nu ook nog het stuurhuis vervangen worden!

Ook de nieuwe motor nagelt er weer goed op los, en het olieverbruik van de "nieuwe motor" is ook alweer 1 liter op circa 1500 -2000 km.

Dit gemeld bij de dealer, en deze kon mij alleen vertellen dat het enige wat hier aan te doen was een nieuwe motor plaatsen....echt niet te geloven!

Afgelopen vrijdag waren wij inmiddels gepakt en gezakt om een lang weekend weg te gaan, en toen begonnen de VSC, TRC en ABS lampjes weer te branden.....heb nu de auto teruggebracht naar de dealer, met de boodschap aan Toyota en Leaseplan dat ik hem niet meer kom ophalen.

Het meest storende aan de hele zaak vindt ik nog, dat deze auto over 1 maand (einde leasecontract) de verkoop ingaat, en dat iemand daar zijn zuurverdiende geld aan uit gaat geven. Wees gewaarschuwd als je een zwarte Toyota Avensis D4D Station van 19-03-2008 ziet, en deze wil gaan kopen! Loop er met een grote boog omheen, het is een en al ellende!!!!

Overigens valt mijn dealer (Toyota Oostendorp te Venray) niets te verwijten. Zij hebben mij altijd vooruit willen helpen, en hebben alles gedaan wat in hun macht ligt.

2,5
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (11)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens