Toyota (2007)

Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Lekkere zoever, maar.............
Tje, met deze auto ben ik opgezadeld voor de komende periode. Een zakelijke auto, met een zakelijk voorkomen. Een grote auto, met een grote motor. Uitgerust met een 3.5 ltr V6, 268 pk!
Niet misselijk voor deze auto, maar er zit geen ESP, TSC, of wat dan ook om de wielspin te voorkomen. Met droog weer gaat het goed, maar met een beetje nat wegdek is dit een drama.
Vering is wel wat week, bochtengedrag is niet strak, en schuift wel flink weg over de voorbanden, vooral weer in de regen. Ik weet niet hoe ik de eerste winter moet doorkomen met gemiddels 80 cm sneeuwval.
Het rijden, heerlijk, altijd voldoende vermogen beschikbaar, automaat doet zijn werk voortreffelijk. Terug schakelen, kickdown, prachtig om dat gevoel te hebben. Maar wat heb je eraan als je hier niet harder mag dan max 65 mijl / 110 km uur.
Benzine : tja, slurpt zeker een en ander, vooral in de stad. Hoeveel ik denk zo 1 : 7, buiten de stad toch naar 1 : 10/11.
Het comfort: Geen klagen.
De ruimte: ruim voldoende, zelfs voor bereiders van 2 mtr + geen probleem, en achterin kan je ook dan nog goed zitten.
Kofferbak : groot, nadeel is dat de trekkoordjes voor het ontgrendelen van de achterbank altijd in de weg zitten en regelmatig opnieuw dienen te worden vastgemaakt.
Dit is een LE uitvoering, niet al te luxe, kwaliteit van de materialen is geen Audi, en denk zelfs van mindere kwaliteit dan de Europese Avensis.
Rij prive in een Avenger, veel spannender. Valt in dezelfde prijsklasse nieuw: als tweede eigenaar is de Toyota kostbaarder: kwaliteit imago betaald zich uit.
Heb zo mijn ideen over de toekomst van deze auto voor mij: inruilen voor een Toyota Venza, met AWD, 2.5 ltr, automaat.
Ja, ook weer een auto voor naar mijn inziens een 50 plusser, maar je kan er niets fouts meedoen. Niet de aanschaf, niet de onderhoudskosten, de kwaliteit. Het is simpelweg een goede auto, en niemand kijkt je raar aan als je met een "bakbeest" komt aanrijden voor de prijs van omgerekend : Euro 19.000
Update 01.09.10
Auto is naar een collega gegaan. Kan eerlijk zeggen dat de auto uiteindelijk goed is bevallen, maar heb toch niet besloten om weer een Toyota te nemen.