Tesla Model Y Performance AWD (2023) #6

Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Tesla Y performance
Beste lezer,
Wij hebben op30 december onze nieuwe Tesla model Y performance opgehaald bij Tesla te Eindhoven.
Mijn eerste indruk wat een schitterende auto met die grote 21 inch velgen en die prachtige kleur Midnight Cherry Red. Op onze nieuwe auto stond bij het ophalen 744 kilometer op de teller. Het eerste ritje vanuit Eindhoven naar huis verliep vlekkeloos. Het spreekt allemaal voor zich. Mijn echtgenote reed zodat ik al een aantal instellingen op het scherm kon veranderen. Radio 2 stond aan en wat een mooi en vol geluid kwam er uit de speakers. Ondanks dat deze uitvoering iets lager ligt dan de andere uitvoeringen merk je daar weinig van. Wij reden hiervoor een Alfa Romeo Giulietta QV die natuurlijk echt stug geveerd en laag op de weg lag. Als je naar links of rechts afslaat dan zie je de live beelden van de omgeving via de camera op je scherm. Hetzelfde geldt bij het inhalen. Je ziet dan het voertuig ook op je scherm. Als het donker is wordt het groot licht automatisch ingeschakeld maar ook heel snel weer automatisch uitgeschakeld bij een tegenligger. Dit gaat heel snel, sneller dan wanneer je hetzelfde zou moeten doen.
Wat ik tevens heel handig vind dat bij achteruit inparkeren de spiegels naar beneden draaien zodat je goed de stoepranden kunt zien.
Mijn eerste indruk is dat het een fantastische auto is. Ik verheug mij op de eerste lange rit met onze Tesla.
Mocht u een Tesla willen aanschaffen gebruik dan s.v.p mijn link [Tesla referrallink verwijderd. Dit is niet toegestaan, zie de huisregels. - moderatie.]
U krijgt dan tot wel €250,- korting bij aanschaf van een Tesla.
Super car
Beste lezer, inmiddels een paar duizend kilometer verder sinds de aankoop in december 2023. Ik verbaas mij er elke keer weer over welke mogelijkheden je hebt om de Tesla helemaal aan te passen aan je eigen wensen. Het rijdt echt als een bolide, je zit zo lekker in de auto of je nu zelf rijdt of als bijrijder. De passagiers op de achterbank hebben een zee van ruimte. Het voelt allemaal solide aan.
Het is eigenlijk ongelofelijk wat de Tesla allemaal standaard in de auto heeft ongeacht welke uitvoering je koopt.
Ik heb voor het eerst gebruik gemaakt van een supercharger. Het ging allemaal zo makkelijk, voordat ik het wist had ik alweer genoeg bijgeladen om weer verder te mogen rijden.
Ik geniet elke dag intens van deze auto.
U krijgt dan punten waarmee u bijvoorbeeld gratis kunt laden bij een supercharger.