Tesla Model Y Performance AWD (2022) #2

Tesla Model Y Performance AWD (2022)

UitvoeringModel Y Performance AWD
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2022

Mijn eerste ervaringen met de Tesla Model Y Perfor

Ik heb gekozen voor de Tesla Model Y Performance omdat ik graag de stap naar elektrisch rijden wilde gaan zetten en de auto tijdens de proefrit een goede indruk maakte. Hij is werkelijk bloedsnel (houd ik van) en verder was alles degelijk en netjes. Heel wat anders dan de Tesla Model S waar ik pakweg 4 jaar geleden een testrit in maakte. De S kraakte en piepte al bij het wegrijden. Daar was bij de Y geen sprake van en zodoende was mijn keuze snel gemaakt. Ik heb voor de vorm nog in een iX3 en in een e-tron sportback gereden. Beide wagens vind ik qua look mooier maar qua rijprestaties blijven ze (naar mijn optiek) ver achter bij de Y.

Vanaf het moment dat ik de auto heb besteld, liep alles vlekkeloos t/m de levering. De verwachte leveringsdatum (range) in de app kwam daadwerkelijk uit en bij de aflevering in Tilburg verliep alles soepel. All good so far.

Dan begin ik met het negatieve zaken tot op heden..

Ik heb al eens eerder een nieuwe auto opgehaald. Tot op heden zaten er altijd kinderziektes in en dat is met de Y helaas niet anders. Ik heb sinds ik hem heb opgehaald een lichte trilling in mijn stuur (vanaf 120+). Tesla heeft er nu al 3 keer naar gekeken (ben hem ook meerdere dagen kwijt geweest) en 3 keer aangegeven dat het opgelost zou zijn. Helaas is dit nog niet het geval en mag ik binnenkort opnieuw langsgaan om naar dit probleem te laten kijken. Hopelijk weten ze het nu wel op te lossen want ik begin te twijfelen of ze het überhaupt kunnen oplossen (nadat het 3 keer niet is gelukt). We gaan het meemaken.

Verder had ik in het begin last van druk op mijn oren als ik in de auto reed. Vooral op de snelweg. Ik had een filmpje gezien dat je dan met die rubberen schroeven op je laadklep een hoop kon bereiken (moet je dan iets anders afstellen). Dit bleek te kloppen en is nu ook helemaal opgelost.

Daarnaast zag ik vanmorgen dat er wat vocht in mijn achterlicht zit. Voeg ik wel toe aan mijn aankomende serviceafspraak.

En dan is het tijd voor de positieve dingen :)

Ik heb de auto nu ruim een maand in bezit. Conclusie; ik vind het een GEWELDIGE wagen. Alles werkt (op de kinderziektes na dan) perfect. Daarnaast heeft de wagen een trekkracht waar je gewoon naar van wordt. Heerlijk! Verder is de afwerking van de auto voldoende te noemen. Het is niet zoals mijn BMW 3 touring (reed ik hiervoor) maar wel van een acceptabel en degelijk niveau. Ik zou voor geen goud meer terug willen. Dat zegt genoeg denk ik!
Enig nadeel aan de auto zelf vind ik de draaicirkel. Jeetje, dat is niet normaal. Ik moet soms gewoon een keer extra steken.

Verder heb ik natuurlijk wat ervaring op gedaan met de Tesla service. Ik moet zeggen dat ik ondanks het feit dat er niet snel tot een oplossing is gekomen, toch erg tevreden ben. Dit heeft te maken met de behulpzaamheid om tot een oplossing te komen. De intentie is er zeker. Daarnaast kan ik altijd snel terecht tot op heden en is het personeel erg vriendelijk. Heel wat anders dan met mijn BMW waar ik alles minstens 4 weken van te voren moest plannen. Die lieten me gewoon 5 weken rijden met een kapotte radio (eerder was er geen tijd). Pluspunt voor Tesla wat mij betreft.

En dan het laden..

Valt me eigenlijk 100% mee! Ik heb een Wall gen3 aan mijn buitenmuur laten monteren en dat werkt vlekkeloos tot op heden. Met 11 KWH is die relatief snel weer bijgeladen. Ik rijd gemiddeld zo een 80 km per dag en ik heb een zware rechtervoet. Desondanks is die elke dag met 1,5 uur weer volledig bijgeladen. Voor mij prima te doen zo.

Overall zou ik tot op heden zeker de Tesla Model Y aanraden.

Over een tijdje zal ik mijn review aanvullen. Hopelijk ben ik dan nog net zo tevreden ;)