Tesla Model Y Longe Range (2024) #3
Uitvoering | Model Y Longe Range |
Bouwjaar | 2024 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Eerste ervaring
Na vele reviews gelezen te hebben vond ik het wat spijtig weinig "Belgische" ervaringen te lezen, dus zelf maar even in de pen gekropen.
Na 4 jaar met een pannegevoeligde Peugeot 5008 gereden te hebben (nooit meer), vanuit het bedrijf verplicht de overstap gemaakt naar een e-Car.
Uit de mogelijke keuzes in eerste instantie de Skoda Enyaq, Audi Q4SB, BWM i4 / I5 en Volkswagen ID5 weerhouden.
Alle verschillende dealers bezocht waarna de Enyaq en ID5 al snel afvielen.
Enyacq was me teveel een budgetwagen met teveel plastic interieur en enkele tekortkoming tegenover de andere.
De ID5 beviel me wel enigzins, maar toch, selecteren was nodig, dus deze toch maar laten vallen.
Voordien heb ik enkele BMW gehad waaronder een 420, dus de i4 sloot hier wel erg bij aan. Afgevallen omdat ik de grote binnenruimte gewoon geworden was van de 5008 en de I4 uiteindelijk toch erg compact was (maar blijft een enorm leuke/mooie wagen), afscheid met klein hartje.
Bleef de Tesla MY en Audi Q4 eTron over. Moeilijke beslissing want die Q4 is toch echt wel een leuke wagen. Levertermijn en het "traditionele" interieur hebben de doorslag gegeven om deze ook te laten vallen.
Het doorgedreven technologische en aparte Tesla trok me te erg aan. Mede door goede feedback van enkele collega.
Bij het bezoek aan het Tesla filiaal had ik aangegeven dat ik zou bestellen maar dat levering ten vroegste ergens einde september zou zijn, dan liep contract van de 5008 af. De sales rep gaf al meteen aan dat dit niet kon bij Tesla. Bestellen is verplicht ophalen na ongeveer 2 a 3 weken. Anders moest de leasing de bestelling maar zelf achterhouden.
Levertermijn werd uiteindelijk een kleine 2 maanden. Vorige week SMS ophalen in Drogenbos (??) blijkbaar kan je niet bij elk Tesla filiaal je wagen laten afleveren. De arrogantie van Tesla viel me al voor de 2e keer op. SMS
's ochtends met verzoek afspraak vast te leggen via de App of de Weblink die 4 UUR geldig was (?). In de loop van de namiddag opnieuw SMS, dringend afspraak vastleggen of wij leggen ze voor u vast.
24 uur later opnieuw SMS: Uw afspraak ligt vast op volgende week Woensdag om 16h00. Basta !
Na het lezen van de overwegend negatieve reviews over Drogenbos met een klein hartje vertrokken,....
Fantastisch ontvangen in Drogenbos, keuze uit een resem Nespresso tijdens het wachten aan de balie.
1 uur te vroeg mijnheer, geen probleem dat regelen we wel. Wagen zelf piekfijn afgeleverd en nog even tijd voor een beetje, niet al teveel ;-) uitleg. Spijtig dat hij maar voor een kleine 50% geladen was... laadpas was immers nog niet actief (Dank u Arval voor uw lakse voorbereiding).
Ondertussen de eerste 350 km al achter de rug en hij rijdt zalig. Enthousiast alle features en instellingen aan het leren.
Ook al de extra accesoires die ik voordien had gekocht aangebracht:
* bakjes + cupholder voor de middenconsole.
* rubbermat voor de koffer en trunk.
* Velgbeschermers voor de 20" induction velgen.
* spatlappen
* screenprotector
Noodzakelijke dingen had ik voordien vernomen.
Vooral die velgbeschermers (ringen rond de buitenrand die je nauwelijks opmerkt,...Temu) blijken noodzakelijk.

Tesla Model Y Performance AWD 75 kWh, Trekhaak afneembaar
- 2022

Tesla Model Y Long Range AWD 75 kWh | Full Self-Driving
- 2021

Tesla Model Y Long Range AWD 75 kWh / Autopilot / Panoramadak / Camera / 21'' / Keyless / Leder / Dodehoek / Navigatie / Stoelverwarming
- 2023