Tesla Model Y Long Range AWD (2024) #6
Uitvoering | Model Y Long Range AWD |
Bouwjaar | 2024 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Bestelproces en configuratie
De Tesla is eind november 2024 besteld en eind december geleverd. Hiervoor een MY RWD gereden voor twee jaar en dit beviel eigenlijk goed en nu wederom een MY maar dan de AWD LR met de 7 zetel configuratie. Ik ben zeker niet merk trouw, maar kijkend naar de concurrentie zag ik in deze prijsrange en met dit uitrustingsniveau geen realistisch alternatief op de markt, dus vandaar weer een Tesla.
De reden voor de switch? Oma en opa kunnen nu mee voor korte ritjes en wanneer een neefje of nichtje mee wil, is dit nu ook mogelijk. Met de RWD is dit niet mogelijk. Er zijn zover ik weet nog geen reviews voor dit specifieke model. Mijn ervaring op dit vlak zal hier worden gedeeld. Ook zal ik mijn ervaringen op het vlak van de twee extra zetels achterin hier delen. Use case: twee kids, baby en een dreumes. Ik ben ook erg benieuwd hoe het verbruik zich verhoudt t.o.v. het RWD model. Tot snel!
In groot gezelschap op stap.
Een aantal keren met oma en opa op pad geweest en beide keren is dit goed bevallen.
Het is goed om op te merken dat ik mij niet hebt ingelezen welke kinderstoelen nu goed past, Hetgeen voorhanden heb ik gebruikt.
Ik heb een aantal configuraties geprobeerd en wat goed voor ons werkt is om de smalle achterbank te gebruiken voor de baby en de brede achterbank te gebruiken voor de toegang naar de achterste rij. In deze opstelling zou de kinderstoel naargelang de wens verplaatst kunnen worden tussen de midden- en de achterbank.
De zetels achterin hebben helaas geen ISOFIX, dus dit beperkt wel de mogelijkheden, maar vormde geen belemmering om de kinderstoel achterin kwijt te kunnen. Zie de foto's. Vragen? Stel ze gerust.