Tesla Model Y Long Range AWD (2022) #3

Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2022

Ervaring en op reis

Dag tesla fans
Mn naam is DD1 zoals mn nr plaat in België. Sinds december 2021 hebben we gekozen om elektrisch te gaan rijden.
We reden toen met een Audiq5 3l diesel
En stapten over naar een Audi etron 50.
Tweedehands en na 1week vonden wij dat we er op lagen voor de moeite de wagen gaf slechts 180km aan na 80% laden (een ramp) ze hadden 350km beloofd . Tja daar stonden we dan .
Verscheidene garages afgelopen maar wring succes. Toen zijn we bij Tesla terechtgekomen omdat daar een model (y) was uitgekomen die hoger dan de 3 was. Door mijn rugoperaties is een hoger model aangenamer . We hebben proef gereden en waren beiden overtuigd dat is het. Via pc is de vorige EV overgenomen met een zeer correcte prijs
En op 22 maart 2022 was het zo ver.
Nu hebben we reeds een 13000km gedaan en hier dan onze bevindingen.

De soberheid van het interieur daar moet je voor zijn. Een stuur met daarnaast de tablet. Meer niet.
De vinnigheid overtreft je dromen en dat is het aangename dat de meeste negatieve invloeden doet verzwakken.
Die zijn er zoals bij ieder voertuig.
De draaicirkel is heel groot.
Navigatie stem komt te laat ( dan rij je een toertje om)
Bij autopilot doet hij z’n eigen ding.
Als de wagen een fietser ontdekt die helemaal niet stoort dan begint de wagen uit het niets af te remmen.
De snelheid van de ruitenwissers, het is zoeken omdat die wat laat reageren.
We hadden ook het voorval dat de wagen thuis stond maar op gps 9.2 km van onze woning.( tesla service contract en na 3/4 uur opgelost.)
Als ik mn ruit wil openen dan gaat hij open en sluit halverwege .
Ok , met de wagen te resetten was het in orde.
Maar ondanks alles rijden we beiden er heel graag mee.
De gereden actieradius komt bijna overeen met de vooropgestelde.
Als men waardig rijdt tenminste.
De updates zijn positieve verbeteringen
Die kan je thuis uitvoeren.
Zetels zitten zeer goed het is een wagen met een volwaardige uitrusting standaard.
Onze reis naar Oostenrijk
Met angst in ons hart en de billen dicht geknepen van wat als ….hoe ver kunnen we? Zijn er voldoende laad mogelijkheden? Tja ik was gewoon steeds het in één trokje te doen.
Goed alles ingeladen ( want kofferruimte zat) de wagen 100% geladen.
Gps ingesteld kreeg 4 laad sessie’s met alles er wat vrij was hoeveel laadpunten er waren , ongelooflijk veel zorgen voor niks eigenlijk. Durfde in snelheid niet al te veel steigeren zoals met mn 3l diesel.
Ja in Duitsland mag men al eens een verantwoord tandje bijgeven hé.
Dus rustig naar het volgend opgegeven laadpunt en dachten om terug vol re laden ondanks na 15min ik te horen kreeg dat de wagen voldoende opgeladen was tot het volgend laadpunt
Maar wou zeker zijn, ik kwam met meer dan 100km rijbereik overschot. En dan snap je wel dat extra laden veel meer tijd neemt die onnodige verspilling is.
Want van 10 naar 80% loopt zeer vlot
Van 80 naar 100% duurt nog eens zolang.
Maar alle stres was verdwenen en het leuke je rust na 2 a3 uur rijden, steeds kan men terecht om in dichte omgeving iets te nuttigen. Er was op een laadplaats voorbij Kufstein een Tesla lounge waar men wat kon lezen een koffie drinken, toilet enz…
Daar hebben sympathieke Nederlanders ontmoet die ons konden informeren over Tesla zij reden reeds een 9 tal jaren met een S en 3 model ( de plait was in bestelling) de zoon van het koppel zei dat ik aan de verkeerde kant aan het laden was . Voor mij onbekend als leek .
De ene zijde was voor de s en x dacht ik
De andere konden aa 250 kWh laden
( 3 en y ) zo zie je maar één familie bij tesla elkander helpen want dit zie je niet meer.
Om af te sluiten het was onze eerste reis
Alsook de eerste keer dat we buitenshuis
de wagen opladen . Nu hebben we vertrouwen in het systeem en geen schrik om te denken dat we in de problemen kunnen komen bij verre uitstappen.
Hopelijk heb ik hiermee anderen wat kunnen helpen. Het is zoals , toen de gps
uitkwam je moet het toestel vertrouwen en in het begin twijfelt men.
Wat ik graag zou willen vragen kan iemand me loodsen wat betreft winterbanden want deze zou ik willen aanschaffen maar wat is de betere voor een Tesla Y ?
DD1

PRIVATE LEASE Tesla Model Y