Tesla Model 3 Standard Range Plus (2019) #24

Tesla Model 3 Standard Range Plus (2019)

UitvoeringModel 3 Standard Range Plus
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

6 jaar data van de model3

Onlangs na 6 jaar mijn Model3 SR+ ingeruild tegen een splinternieuwe Model Y 2026 RWD, formerly known as Model Y Standard. Ik zal van die Y een aparte review geven als ik er wat km's mee gemaakt heb. Van de M3 heb ik alle data gelogd via TeslaFi en het is misschien leerzaam voor mensen die geïnteresseerd zijn in de model 3
Allereerst: ik kocht hem voor 50000 en kreeg er 13000 voor terug. Dat is ook meteen mijn slechtste nieuws, de afschrijving was hoog, alle andere kosten laag. Je moet een feestje verlaten op het hoogtepunt.
Kilometerstand: 122000km
Onderhoud: nieuwe voorste draagarmen bij 50K onder garantie. Banden, ruitenwisserbladen, interieurfilters (2x) ruitenwisservloeistof en dat was het. Niet te vergeten de vrijstelling van belasting gedurende die tijd.
Range: De M3 is afgegeven voor 408, Tesla Fi rapporteert starting range in 2019: 366 nu 321, 12.5% loss. Verder zijn er in de data 4 andere vergelijkbare auto's te vinden (model, leeftijd, km stand, locatie) waarvan er 2 een mindere en 2 een betere range hebben.
Langste rit: 265km in 2020 van Oostenrijk naar Duitsland. Dus wel bergaf.Dan is 2023 de 255 in Polen misschien een betere maatstaf voor wat haalbaar is.
Gemiddeld werkelijk verbruik: 60km-165Wh/km 100km-180Wh/km 123km-209Wh/km
Laden: totaal AC 13.4 MWh, tijd aan de lader (voornamelijk thuis met dynamisch contract) 1750 uur (73 dagen)
totaal: DC 6.6 MWh, in 103 uur Dus in 6 jaar en ruim 120000km zo'n 20 MWh
Starting Range vs. Current Range 366.36 320.58 45.78 12.5 %
Temperatuur efficiëntie best bij 25 tot 30 graden C 88.4% en slechtst bij -5 tot 0 C: 66.3%
Snelheids efficiëntie: best bij 55 tot 60 km/u : 164 Wh/km, slechts bij 120 tot 125km/u: 209 Wh/km

9,5

PRIVATE LEASE Tesla Model 3