Tesla Model 3 Long Range AWD (2019) #54
Uitvoering | Model 3 Long Range AWD |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
De balans na bijna 5 jaar Tesla
Eens een wat andere insteek dan na 1 of 2 maanden een review met 10 sterren. Heb nu na 4,5 jaar Tesla Model 3 en 140.000km ermee denk ik toch een goed beeld van deze auto.
Positief:
Goedkoop (extreem lage bijtelling in der tijd)
Veel opties en hoog gadget gehalte
EV rijden en SuC netwerk is gewoonweg top.
Supersnelle auto
Negatief:
Stuur is volledig afgesleten eveneens is de afwerking niet echt sterk. Na 5 jaar lijkt het interieur zo goed als versleten op veel vlakken.
Laatste APK kwam hij niet in 1x doorheen vanwege het bekende draagarmen probleem. Bizar te noemen.
De te zachte lak laat los op sommige plekken.
Batterij degration is aan de forse kant.
Over 6 maanden gaat de Tesla eruit en ik twijfel tussen ofwel een Model Y RWD longe range, of toch een full hybrid brandstof auto.
Ben er echt nog niet uit vooralsnog.
Einde lease contract en einde Tesla
Over exact twee weken gaat de Tesla terug naar de leasemaatschappij.
Wat ga ik missen:
-Onepedal driving. Veel gemakkelijker ga je het niet vinden denk ik.
-Snelheid. Het was uitermate fijn dat je soms even net dat sprintje kan doen om ergens nog net tussne te piepen of snel in te voegen.
-Voorverwarmen en voorkoelen via de app. Wat heb ik dat vaak gebruikt en wat een luxe!
-Geluidsinstallatie klonk geweldig en het gehele systeem werkte buitengewoon goed. Wel jammer dat ik na 2 a 3 jaar daar opeens een tientje in de maand voor moest betalen. Maar dan nog werkte dit absoluut perfect!
-Innovatieve karakter. Met iedere update zat er wel weer een slimmigheidje in die fijn was. Dat over the air updaten werkte ook perfect en feilloos, ook voor de google map updates overigens.
-Superchargernetwerk werkte altijd briljant goed. Meermaals gebruikt met ritten naar Frankrijk, Duitsland en Polen.
-De bijtelling. Deze auto was 5 jaar lang natuurlijk belachelijk voordelig in dat opzicht.
Wat ga ik niet missen:
-De zeer beroerde bouwkwaliteit. Interieur: is echt versleten inmiddels en dat dus al na 5 jaar. (ik heb een model uit californie dat schijnt uit te maken), Exterieur: de zwarte lak is zo zacht dat deze vol krassen zit en zelfs stukjes eraf springen. Had hem moeten laten wrappen achteraf gezien, maarja dat kost weer veel geld en ik verwachte dit natuurlijk ook niet.
-Windgeruis en slechte isolatie. (dan maar de muziek wat harder...)
-Ruitenwissers die soms een eigen leven gingen leiden en nog steeds niet feilloos werken in automatische stand na zoveel software updates.
-Phantom braking en irritante piepjes omdat hij denkt dat er nog een doorgetrokken streep is terwijl dat niet zo is of dat hij vind dat hij vol op de rem moet voor een vrachtwagen die gewoon zijn baan houd...
-Enorme dode hoeken. Gelukkig hebben de nieuwere modellen een lampje meen ik maar ook de a en b stijlen zijn behoorlijke zichtontnemers.
Hoe dan ook was het een hele mooie ervaring verder en ha dik het niet willen missen. Ik ga terug naar een prive auto op benzine voor de komende periode omdat ik een stuk minder ga rijden. (wel een zuinige uiteraard)