Skoda Superb Combi 2.0 TDI 140pk Ambition Businessline (2010)
| Uitvoering | Superb Combi 2.0 TDI 140pk Ambition Businessline |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand laatst | 10.000 km |
Ervaringen na 10.000km en 3 maanden
Je schaft een auto aan o.b.v. de plaatjes uit de folder, maar als leaserijder doe je dat misschien wat makkelijker. Dan wordt ie afgeleverd en moet je altijd maar afwachten hoe het in het echt eruit komt te zien. Gelukkig werden de showmodellen kort na mijn bestelling in afgeleverd bij de dealers, dus toch maar even naar binnen gelopen om mijn eigen sneak preview te doen. Een eerste blik op de auto deed mij glimlachen, niet alleen op de foto's, maar in het echt ook een mooie auto. Keurig afgewerkt, fors qua afmeting, maar op het oog slanker/ranker dan de cijfers zoudne doen geloven.
Dan is het even wachten op het eigen exemplaar. Aflevering is met een maand vertraagd doordat er leverproblemen waren met het panoramadak. Was dat het wachten waard? Volmondig ja, een betere optie dan het leer wat ik ook had genomen. Het dak geeft een zeer ruimtelijk gevoel, voor zover je dat al niet hebt zonder dat dak in deze auto. De kleur Moccabruin is donkerder dan je zou denken, maar het staat wel chic. Toch net weer anders dan zwart, wat voor deze auto ook erg mooi past. Over de ruimte is al meer dan genoeg geschreven, en ik kan het alleen maar onderschrijven: bagage en passagiersruimte te over.
Maar goed, je koopt een auto niet om er naar te kijken, maa rom van A naar B te komen. Dus hoe rijdt dat nu zo'n Superb Combi?
* Stuur ligt goed in de handen, bediening op het stuur goed en logisch bereikbaar. Buitenste knopjes verschuiven weleens bij het insturen, maar niet storend.
* Versnellingsbak laat zich soepel bedienen. Bereik per versnelling is goed. Het display geeft wel vrij vroeg aan wanneer je een tandje hoger moet schakelen.
* Het motorgeluid van de common rail diesel in het interieur is nauwelijks te horen. Alleen helemaal onderin bromt het soms. Soit.
* Wegligging rechtuit: heerlijk stabiel, weinig tot geen deining op oneffen stukken.
* Weglegging bochten: je kunt redelijk stevig de bocht inzetten om toch netjes door de bocht heen te komen. Zet je te stevig in, dan gaat hij langzaam naar buiten. Het is geen auto om te raggen zogezegd.
* Acceleratie is dik in orde met deze motor. Inhalen gaat vlot.
Minpunten. Is tot nu toe een beetje zoeken, want hij bevalt me uitstekend, zowel op de lange als korte afstanden. Als ik toch wat moet verzinnen:
* Die stem van de navi. Niet mijn type zal ik maar zeggen.
* Het terugzetten van de achterzitting nadat ze opgeklapt zijn geweest, is soms wat onhandig / niet soepel (als dat 3x jaar voorkomt is het veel, dus waar heb ik het over).
Zal over een tijdje nog eens evalueren.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Skoda Superb Combi 1.8 TSI Comfort / NIEUWE DISTRIBUTIEKETTING / AUTOMAAT / NAVI-MULTIEMEDIA / DEALER ONDERHOUDEN
- 2010

Skoda Superb Combi 1.8 TSI Elegance Business Line | Automaat | Stoelverwarming | Trekhaak
- 2012

Skoda Superb Combi Skoda Superb 1.6 tdi navigatie xenon airco ecc lmv trekhaak EXPORT PRIJS
- 2012

Skoda Superb Combi 2.0 TDI - 2013 - 460.635 km - Klokje rond