Skoda Superb Combi 1.8 TSI Elegance Businessline (2010)

Skoda Superb Combi 1.8 TSI Elegance Businessline (2010)

UitvoeringSuperb Combi 1.8 TSI Elegance Businessline
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Superb Combi wit

Inleiding:
Mijn Superb Combi 1.8 TSI Elegance Businessline DSG automaat begin mei 2010 gekregen. Kleur wit. Dat is best wel opvallend. Ik vind persoonlijk deze kleur geweldig staan bij de auto. Je hebt er echt wel bekijks mee.
Als extras 18 inch velgen en een elektrische achterklep besteld. Dat laatste is wel geinig en handig.

Ruimte:
Over het ruimteaanbod hoef ik niet veel meer te schrijven; dat hebben anderen al uitvoerig gedaan. Het is geweldig !

Motor:
De 1.8 benzine met 160pk is lekker vlot. Geen vergelijk met de 150pk in mijn vorige auto (Opel Vectra GTS 2.2 !)De automaat schakelt soepel en haast onmerkbaar. Al met al heeft deze combinatie geen enkele moeite met de Superb. Zet de automaat is de "S" stand en de motor trekt door tot 6500 toeren...je gaat als een raket.

Verbruik:
Na ca. 11.500 km geeft de computer 7.8 liter op 100km aan. Vind ik een prima waarde. Ben hoofdzakelijk in de stad onderweg met in het weekend soms een langere rit.

Opvallend:
Moest in het begin wel wat olie bijvullen ! Nu niet meer. Hou het natuurlijk wel in de gaten. Tja, moest en moet (!) nu ook wat koelvloeistof bijvullen; dat is een vreemde zaak. Heb ik nog nooit in mijn "auto-leven" moeten doen. Keep an eye on this.

Samenvattend:
Voor het geld een compleet uitgeruste, enorme en comfortabele auto.
Ben tot heden er zeer tevreden mee. Behalve die vloeistoffen dan...

Net terug van een lang weekend naar het meer van Genève. Heen en terug door Duitsland gereden. Zeer tevreden over de combinatie 1.8 TSI met de DSG automaat. Lekker meezwemmen met de "Duitsers". Want gasgeven....dat doen ze graag en veel ! Weten we natuurlijk wel.
Altijd voldoende power achter de hand. Automaat schakelt alert en snel. Nogmaals, ik ben er buitengewoon tevreden mee.

Het enige (tot nu toe dan) wat een beetje stoort is dat mijn linker knie niet echt lekker tegen de deur kan leunen. Komt in aanraking met de armsteun en die heeft een wat nare harde kant.

Wat betreft de eerder genoemde vloeistof-problemen (olie en koelvloeistof moeten bijvullen) kan ik nu melden dat het koelvloeistofniveau normaal blijft en dat er af en toe wat olie bijmoet. Niets om wakker meer over te liggen.

Conclusie: Ik kijk al weer uit naar de volgende lange rit !

Nee, het is niet allemaal in orde !

Er is in de tussentijd toch echt wel het een en ander aan de hand geweest !
Waterpomp:
Zolas eerder gemeld moest ik ook regelmatig koelvloeistof bijvullen. Bij de eerste beurt kwam de oorzaak naar boven: Lekke waterpomp ! Is vervangen. Tja, kan gebeuren zullen sommige zeggen, wel ik denk eigenlijk van niet.
Olie:
Het olieverbruik is enorm. Ik heb niet bijgehouden hoeveel olie per hoeveel kilometer, maar kan U zeggen: Enorm. Bovendien moet je er 5W30 ingooien, volgens mij dan ook meteen de duurste soort !
Versnellingsbak:
Als kers op de taart ligt er in mijn auto al een nieuwe versnellingsbak ! Ongelooflijk ! Vooral bij het optrekken schakelde mijn auto wat "hobbelig". Dit heb ik bij de beurt gemeld , maar ze konden niets vinden. Later werd het erger en ben ik terug naar de garage met als resultaat een nieuwe DSG. Wat een mazzel dat dit een lease-auto is, als ik hem privé had gereden, was ik ontploft !

7,5