Skoda Superb Combi 1.6 TDI Greenline Ambition Bus. (2012)

Skoda Superb Combi 1.6 TDI Greenline Ambition Bus. (2012)

UitvoeringSuperb Combi 1.6 TDI Greenline Ambition Bus.
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

3700 kilometers onderweg

Een paar maanden geleden ben ik weer gaan zoeken naar een nieuwe leaseauto.
Ik rijd ongeveer 70.000 km per jaar en kan/mag dus elke 2,5 jaar een nieuwe uitzoeken.
Mijn vorige mondeo beviel mij goed maar ik wilde mijn volgende auto graag in de 20% bijtellings catagorie hebben met een minimaal aanhanger gewicht van 1.500 kg.
Bij ons bedrijf is de verplichting dat het een Duitse auto, station en diesel moet zijn.
Ik ben wezen kijken naar de volgende auto's:
Ford mondeo 1.6 tdci 115 pk
Audi A4 Avant
Mercedes C combi
BMW 3 serie station
Opel Insignia station
Volkswagen Passat station
Skoda Superb station

Audi, mercedes, en BMW vond ik allen te klein, te duur in de optie's en niet altijd mogelijk in de 20% bijtelling
Opel Insignia had ik al eens een proefrit in gemaakt, de motor vond ik laawaai maken en de kofferbak onhandig.
Proefrit gemaakt in de Mondeo met 1.6 diesel, door het verlaagde onderstel lang niet zo fijn als mijn huidige Mondeo en een brommerige motor bij 120+
Volkswagen passat, prima auto maar toch niet iets voor mij.
Uiteindelijk een proefrit gemaakt in een Skoda Superb, auto reed fijn, bood veel ruimte en luxe en valt in de 20%

Het is dus een Skoda Superb greenline Ambition businessline 1.6 tdi geworden.
De auto zit al goed in zijn spulletjes maar heb toch nog de navolgende optie's er aan toegevoegd:
Afneembare trekhaak
Electrisch verstelbare stoelen met stoelverwarming
Lederen zwart nappa bekleding met zilveren stiksels
17" Venus velgen
Hulpvering
Reservewiel
Rubberen kofferbakmat

8 November is de auto afgeleverd en heb er nu ruim 2000 km mee gereden, dus tijd voor de eerste bevindingen.

De auto rijdt lekker maar is wel wat minder vlot dan mijn vorige auto, echter na de eerste 2000 km ben ik hier wel aan gewend.
De superb is iets stugger als mijn vorige auto,maar stuurt verrassend strak.
De luxe aan boord is werkelijk voortreffelijk, de materialen zijn goed en de auto zit zeer degelijk in elkaar.
Met de eerste koude dagen is ook de stoelverwarming een genot.
Afgelopen week 2 dagen naar Duitsland geweest voor een vergadering en heb 3 collega's meegenomen, deze waren zeer te spreken over de ruimte achterin welke werkelijk enorm is.
Op de Duitse autobahn even de topsnelheid getest en deze kwam met 4 personen en volle bepakking op 196 km/h op de maxidot display.
Werkelijk zal dit dus wel in de buurt komen van de opgegeven 191 echte km/h (zal als de motor goed ingereden is ook nog wel iets beter worden)
De Xenon verlichting is werkelijk super.

Plussen en minnen
+ Ruimte
+ Luxe
+ Bijtelling 20%
+ xenon met asf
+ stuurgedrag

- Veercomfort
- Gat tussen 2e en 3e versnelling
- Achterkant (kan ik nog steed niet mooi vinden)

Ik ben geen moraalridder en heb een greenline 20% uitvoering puur voor de gunstige bijtelling.
Ik pas me dan ook niet aan om extra zuinig te rijden.
In Nederland stel ik in de regel de CC in op ongeveer 8km boven de toegestane maximum snelheid en probeer me netjes in het verkeer te gedragen.
Het verbruik is nu ongeveer 1 op 18 wat ik netjes vind, bij mijn vorige Mondeo was dit ongeveer 1 op 16.

Ik zal proberen deze review zo objectief mogelijk bij te houden en rerelmatig te updaten.

* 3700 kilometers onderweg.

Nu een paar weken onderweg, de auto bevalt nog steeds prima.
Xenon en stoelverwarming zijn welkome opties.
De auto begint nu wat soepeler te lopen, en ik begin waarschijnlijk ook te wennen aan deze auto.

Eindelijk heb ik een goede zit gevonden in de autostoel (veel lopen veranderen in de afstelling)

Ik moet echt opletten dat de voorste parkeersensoren niet automatisch aangaan bij inparkeren vooruit. Je moet een knopje indrukken of eerst de auto in de auteruit gezet hebben. In mijn vorige auto ging dit automatisch.

De navigatie werkt goed en berekent zeer snel de route.
Telefoon bluetooth werkt ook goed en laad de telefoonnummers vanuit mijn telefoon vrij snel.

De handgreep in de achterklep om deze dicht te gooien vond ik er bij aankoop lullig uit zien maar werkt in de praktijk echt goed. (blijkbaar functionaliteit boven vormgeving)

Verbuik is tot op heden 1 op 18.5 (1 op 18.7) volgens display. en vind ik zeer netjes.

Verder geen bijzonderheden, een nieuwe updat over een paar weken.

7,0