Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Ambiente (2005)

Uitvoering | Octavia Combi 1.9 TDI Ambiente |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Wegens aankomende gezinsuitbreiding was onze inmiddels vorige auto, een zwarte Seat Léon TDI, te klein. Helaas, het was een prachtige auto die verder nog prima voldeed, echter niet echt praktisch. Daarom op zoek gegaan naar een station, het liefst één uit de VAG stal.
Uiteindelijk terecht gekomen bij een Skoda Octavia Combi TDI uit 2005. Een auto gekocht bij Skoda Center Utrecht met een jaar garantie. De auto heeft een aantal mooie opties, die in de Seat ontbraken. Ten eerste natuurlijk de ruimte, wat een luxe om nu eens alle spullen van zoonlief mee te nemen en nog eens ruimte over de houden ook. De ruimte achterin is ook prima.
Zoals aangegeven zijn er een aantal leuke opties aanwezig. Cruise control, elektrisch verwarmde spiegels, een prima audio systeem, lederen stuurwiel, etc. Dit in combinatie met prima stoelen en een goede zithouding, hoor je mij niet klagen achter het stuur van deze auto.
De Skoda heeft dezelfde motor als de Seat. Echter, de Skoda is een stuk stiller en daarnaast ook veel krachtiger. Was de Seat nog weleens rumoerig, de Skoda hoor je rustig en tevreden snorren.
Samengevat, tot nu toe erg tevreden over de auto. Aangezien ik een jaar garantie heb op de auto probeer ik vanaf het begin te betrappen op mogelijke gebreken. Zonder succes tot op heden. Een tevreden Skoda rijder dus.
Geen