Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Elegance Businessline (2013)

Skoda Octavia Combi
Skoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia Combi ScoutSkoda Octavia Combi ScoutSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia Combi GreenlineSkoda Octavia Combi GreenlineSkoda Octavia Combi GreenlineSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda Octavia Combi

UitvoeringOctavia Combi 1.6 TDI 105pk Greentech Elegance Bus
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2014

Even wennen

Ivm bezuinigingen bij de werkgever moest de Laguna er eerder uit dan gepland en werd per 28 feb. 2014 een auto ter beschikking gesteld van een inmiddels ex-collega. Skoda Octavia Combi 1.6 tdi duurste uitvoering met DSG.
Eerste indruk is eigenlijk positief ondanks dat de Octavia niet als eerste bij me op zou komen als ik zelf een andere auto zou kunnen uitzoeken.
Lichtblauw metallic met mooie LM velgen geeft de auto een chique uitstraling. DSG is even wennen maar wel fijn. Binnenkort zakentrip buitenland en dan zien we wel hoe het op de lange afstand gaat.

middle of the road

inmiddels 36.000 km zelf met de Skoda Octavia gereden. De DSG nodigt uit tot relaxed rijden. Op de Duitse snelwegen moeiteloos cruisen met 160-180 km per uur. Al met al rijd ik toch ergens tussen 1:18 en 1:19. Jammer dat er een relatief kleine tank in de Octavia zit.
Als je in je eentje in de auto rijdt ervaar je de acceleratie als vrij pittig. Met vijf volwassenen in de auto hebben de 105pk best wel moeite om vlot vooruit te komen.
Verder niets bijzonders te vermelden.

Toch wel fijne auto

Inmiddels meerdere 10 duizenden kilometers achter de rug en ben de Octavia gaan waarderen. Men name de DSG bevalt me erg goed. Voorts ben ik erg tevreden over de ruimte in zowel het compartiment als de achterbak. Ik heb de indruk dat de auto nu echt goed los is. Volgens het instructieboekje is de top 192 km/uur; ik heb 'm al dk boven de 200 km/uur op de teller gehad.

Kleine irritaties

De DSG bak blijft fijn. Verder vind ik de auto lekker fel. In Duitsland binnen no-time op 180 km per uur.
Wat ik inmiddels vervelend begin te vinden is dat de bandenspanningsindicator met enige regelmaat aangeeft dat ik lucht kwijt ben in de banden. Na controle is er niets aan de hand en na re-set kun je zonder problemen verder. Binnenkort weer een beurt en zal dit weer aankaarten bij de dealer.

Afscheid

180.000 km gepasseerd en de auto moet bij de leasemaatschappij ingeleverd worden. Al met al ben ik toch tevreden over de Skoda en zal een aantal zaken gaan missen bij de Renault Megane die mijn volgende auto gaat worden.
De ruimte in de achterbak is onovertroffen, en de DSG bak is ook fijn alhoewel deze kort geleden een software update heeft gehad die m wat slomer maakt.

7,0