Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Greentech Elegance Businessl (2013)
| Uitvoering | Octavia Combi 1.4 TSI 140pk Greentech Elegance Bus |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2013 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand laatst | 89.500 km |
Fijne auto
A3SB 1.8Tfsi handbak was destijds niet leverbaar dus een Ford Focus Wagon ST en GTI stonden dan ook op plaats 1 en 2..
Een dochter, verhuizen, 3 huizen in bezit, "de kosten" dat was de reden tot de 20% 1.4tsi ruimte gigant. Een behoorlijke ommekeer... aangezien "de motor / vermogen" juist bij mij het verschil maakt.
Bij de eerste proefrit vond ik de 1.4 niet geheel tegenvallen(!), ik verwachte eigenlijk een teleurstelling maar ik was toch verrast.
Ik had gekozen voor Businessline Elegance, volgens mij heb ik bijna alles aangevinkt behalve het panaroma dak en leer.
---
De eerste 29.000dkm;
Geen technische problemen!
73400km
- Rechter buitenspiegel klonk wat stroef bij het automatisch inklappen. Probleem zo verholpen.
- Xenon links kapot en vervangen
- Bestuurdermat vervangen
- Batterij keyless entry vervangen
Verders geen problemen.
89500km
- Keyless entry batterij
- Bestuurdersmat
Verder nog steeds problemen gehad. Na iedere 10000km olie bijvullen, maar dat vind ik geen probleem.
---
De 1.4tsi een prettige motor, hangt lekker aan het gas tussen 1500 tot 3500rpm, daarna is het gewoon stil. Het is echt voldoende. 140pk 250nm..dat zijn wel piekvermogens en dat is erg leuk voor de verkoop.
Het is een aardige auto, de chrome sierstrippen passen goed bij deze auto. Persoonlijk vind ik dat de auto te hoog op zijn poten staat. In de advertenties ziet er allemaal heel gelikt uit. Wielkasten zijn zelfs met 18 inch niet helemaal gevuld! In de huidige 14% reclamespot zie je een zeer verlaagde Skoda en dat is absoluut een verkeerd beeld.
Wegligging;
ik ben een sportonderstel gewend. Persoonlijk zijn de veren dan iets te zacht. Ik begin nu aan het comfort te wennen en het is eigenllijk wel lekker en rustig;)
Bij pushen geeft de skoda (veilig) onderstuur. De 1.4 is geen racemonster en je zoekt sowieso de grenzen niet op. Op hogere snelheden 160+ "zoekt" de Skoda het spoor, dit is prima te verhelpen door een Eibach setje er onder te laten zetten.
Verbruik;
meer dan de fabrieksopgave, alleen bij fluwelen voet 100km op de CC is 1 op 18 haalbaar. Rijd je 120kmph CC, dan al gauw 1 op 13, de Autobahn 1-10 of 12. De 1.8 is dan een betere keuze.
Afwerking;
dikke voldoende gezien de prijs. Zachte materialen, voor die skodaprijs zit het echt heel erg goed.
Het Dynamic pakket, de sportstoelen zitten op zich ok, verwacht geen wonderen zoals je verwacht van sportstoelen. De Audi en VW Golf geven veel meer zijsteun en de stof zit op een heel ander level. Wel heel prettig is de hendel voor extra steun in je onderrug. Dat is precies wat je zoekt. Bij de sportspoelen zit geen aparte hoofdsteun(!) Betekent dat je geen videospeler voor je kinderen aan de stoel monteren.
Het 3 spaak stuur vind ik veel mooier ogen dan het 4 spaak.
Bediening;
zoals het hoort, logisch en makkelijk. Bij de Ford Focus ST was dit echt een drama. Columbus navi doet het allemaal fantastisch! Die koeling het dashboard is ook erg fijn in de zomermaanden. Automatisch inparkeren dat hoeft van mij niet... zelf parkeren gaat sneller.
Verder;
- Canton geluidsysteem klinkt ok, maar ik verwachte wel iets meer.
- 18 inch Alaris prima comfort
- Front assist; keeps you alert!. Heeft mij diverse keren gered van kop staart botsing.
Al met al ben ik uiterst tevreden met de Skoda en kan de auto aan iedereen aanbevelen. Perfect voor het gezin. Het is een prettige pakezel met alle opties voor weinig geld. Ik mis alleen vermogen en daardoor dé glimlach die ik wel had met m'n vorige auto. Ondanks dit gemis ben ik uiterst tevreden!
De volgende wordt een 1.8tfsi of de RS. Alhoewel de 1.8 de betere keuze is, sowieso qua prijs en de betere vermogensverloop.
- prijs - kwaliteit
- automatisch achterklep
- ruimte ruimte ruimte, overal ruimte
- tassenhaakjes kofferbak
- Xenon
Min
- vermogen. 1.8 is de betere keuze.
- wielkastvullig
- bekleding algemeen (leer is de betere keus)
- auto inparkeren = standaard
- Tankinhoud (+-650km)
- verbruik
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Grt Amb Bns
- 2014

Skoda Octavia Combi 1.0 TSI Greentech Style Business Trekhaak Navigatie Apple Carplay/Android Auto Parkeersensoren Cruise Control Stoelverwarming Memory stoelen Climate Control Lichtmetalen velgen
- 2017
![Skoda Octavia Combi 2.0 TDI RS 225 PK DSG [ historie trekhaak pano xenon ]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/59132459/0-0a66825aec8163219772c016ef97b8fe.jpg)
Skoda Octavia Combi 2.0 TDI RS 225 PK DSG [ historie trekhaak pano xenon ]
- 2014
PRIVATE LEASE Skoda Octavia

Waarom de alledaagse Skoda Octavia Combi wel degelijk liefhebbers aanspreekt

Skoda Octavia Combi RS 230 (2015) - Op de Rollenbank

Hoe zuinig is de Skoda Octavia in de praktijk?

Op zoek naar een gebruikte middenklasse stationwagon met diesel voor 14.000 euro