Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Greentech Ambition Businessl (2013)
| Uitvoering | Octavia Combi 1.4 TSI Greentech Ambition Businessl |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2013 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand bij aanschaf | 16 km |
| KM-stand laatst | 1.128 km |
Gelukkig weer een Skoda
Nadat ik 2 Octavia's I versleten had, heb ik in een vlaag van verstandsverbijstering 5 jaar geleden een gebruikte Mondeo gekocht. De aanvankelijke euforie damde al snel in. Hoewel compleet uitgerust met ECC, CC, PDC, navigatie + CD wisselaar, electrische voorruitverwarming (handig!) en alle overige hedendaagse opties miste ik gewoon de ruimte van een stationwagon. Daarbij leek het wel dat de 125 paarden nimmer onder de motorkap vandaan kwamen. En als klap op de vuurpijl een riant verbruik van gemiddeld zo'n 1 op 10.
Maar de donkere tijden zijn voorbij, want ik heb een Octavia 3 combi besteld. Eh, dus zonder proefrit en zonder fysieke ontmoeting maar ja, de ervaringen van mijn eerdere Skoda's waren zeer goed dus dit is zonder risico. Hoop ik.
Hoe dan ook, een Ambition Businessline incl. introductiepakket waarvan eigenlijk het 'Canton' soundsystem het meest interessant is en verder nog optionele 17" LM velgen en de Drive set-up moeten de jarenlange droom verwezelijken. Kleur Platin Grey, Amundsen aan boord, en een - jawel - vermoeidheid waarschuwingssysteem. Ben benieuwd hoe dat werkt.
Ergens eind juni zou ik de sleutel mogen gaan bedienen, tegen die tijd zal ik mijn eerste ervaringen hier optekenen.
De eerste (kilo)meters
Gisteren was het moment van aflevering eindelijk daar!
Het doek werd van de auto weggetrokken en een glimmende pasgeboren Octavia kwam eronder vandaan. Aangezien ik het model nog niet in levende lijve had gezien, was er toch een lichte spanning aanwezig. Maar, wauw, wat een vette auto. Echt heel mooi, tot nu toe geen enkel detail wat tegenvalt. Alles klopt, van het geluid van een sluitende deur, tot de compleetheid van het multi-mediasysteem. Telefoon is al gekoppeld door de dealer, USB stick met muziek getest en de auto set-up doorgewandeld. En wat een mogelijkheden zijn er in te stellen, echt van alles en nog wat. Helemaal top. En dankzij het prachtige Nederlandse klimaat weet ik inmiddels ook dat de regensensor het prima doet!
Tot de volgende update!
De eerste megameter
Zeer comfortabele en prettig rijdende auto. Is er een betere beschrijving te verzinnen? Vast wel, maar het dekt toch steeds dezelfde lading. Skoda heeft wat mij betreft in de roos geschoten: compleet, betaalbaar, degelijk, zuinig en niet te vergeten: gewoon een heerlijke rijdende, mooie auto!
Ruim duizend zeer plezierige kilometers verder en nog steeds een gelukkig man. Inmiddels de tekst en uitleg van het kofferdeksel verwijderd (fluitje van een cent), nog even de zenderlogo's geupload (ook zo gepiept) en de DVD spelers achter netjes er in gemaakt, we kunnen op vakantie! Dus over een kilometertje of 4000 zal ik wederom mijn ervaringen met u delen, maar dan in een uitgebreider verslag.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Grt Amb Bns
- 2014

Skoda Octavia Combi 1.0 TSI Greentech Style Business Trekhaak Navigatie Apple Carplay/Android Auto Parkeersensoren Cruise Control Stoelverwarming Memory stoelen Climate Control Lichtmetalen velgen
- 2017
![Skoda Octavia Combi 2.0 TDI RS 225 PK DSG [ historie trekhaak pano xenon ]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/59132459/0-0a66825aec8163219772c016ef97b8fe.jpg)
Skoda Octavia Combi 2.0 TDI RS 225 PK DSG [ historie trekhaak pano xenon ]
- 2014
PRIVATE LEASE Skoda Octavia

Waarom de alledaagse Skoda Octavia Combi wel degelijk liefhebbers aanspreekt

Skoda Octavia Combi RS 230 (2015) - Op de Rollenbank

Hoe zuinig is de Skoda Octavia in de praktijk?

Op zoek naar een gebruikte middenklasse stationwagon met diesel voor 14.000 euro