Skoda Octavia Combi 1.6 TDI 110pk Greentech Style (2017)
Uitvoering | Octavia Combi 1.6 TDI 110pk Greentech Style |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Een nieuw hoofdstuk
Na 356.000km gereden te hebben met mijn vorige auto een 7 zitter Reanult was het tijd voor een opvolger. (reviwe hier van: https://www.autoweek.nl/mijnautoweek/autos/223727)
Door omstandigheden met die Renault was ik op vakantie geweest met de Octavia 1.6TDI/DSG van iemand anders. Dit beviel goed, vooral de zuinigheid en relatieve ruimte, en ok jammer van 7 stoelen maar dan zitten de kinderen maar met zn 3-en op de achterbank.
Na terugkomst een goed exemplaar met DSG gevonden. (90K op teller, station, D-blauw) Een foto uploaden lukte helaas nog niet.
Tot 100KMH is de motor echt stil, de DSG doet erg soepel zijn werk. De prestaties zijn prima, hoewel je voor een wat vlottere accelaratie toch wel lekker moet trappen. De 115PK houden niet over maar de caravan (1500kg) trekken deed hij naar behoren, behalve de 1op10km. In het dagelijkse verkeer 1op20km makkelijk a 100kmh op de snelweg waar ik de meeste van mijn 55K per jaar rijdt. Het is een heerlijke reiswagen, zeker met de DSG. De Navigatie (e.d). is even wennen om die via je telefoon te krijgen maar dat lukte ook wel.
Heel benieuwd hoe lang deze Skoda meegaat.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Greentech Elegance Businessline DSG 141 PK. Mooie en als nieuw rijdende auto !!! Bij 220.000 KM bakrevisie en ketting gehad !!
- 2014

Skoda Octavia 1.0 TSI GRT ST. BNS