Skoda Octavia Combi 1.6 TDI 110pk Greenline Businessline (2014)
Uitvoering | Octavia Combi 1.6 TDI 110pk Greenline Businessline |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
de eerste ronde!
van een volvo V40 1.9D uit 2004 en 415.000 km naar een skoda octavia 1.6tdi uit 2014 en 56.500 km, dat is even wennen maar vooral ook veel uitzoeken. hoe werken de instellingen en hoe zit je het lekkerst, wat is een fijne snelheid voor een fijn verbruik, zoveel mogelijkheden tegenwoordig dat de keuze reuze is.
de tweede ronde
alle reacties die gekomen zijn op mijn vorige review hebben mij doen beslissen om nog maar weer verder te schrijven. MM74, dank je wel voor jouw reactie! we zijn enige tijd verder en de auto bevalt mij nog steeds prima. eigenlijk is er weinig aan te merken aan de auto, het gemiddelde verbruik zou nog wel wat de betere kant op mogen gaan. ik heb de auto voorzien van spatlappen voor en achter, dit om een minder vieze auto te krijgen door opspattend water en viezigheid, zelf geplaatst en kosten maar 4 euro per setje bij de dealer. in de kofferbak heeft de piepschuimen bak met compressor plaats gemaakt voor een volwaardig reservewiel met bijbehorende gereedschapset, overgekocht voor 30 euro. diverse handige spullen zijn ernaast gepropt om de ruimte op te vullen. ik merk nog wel dat ik mijn telefoon op orde moet brengen zodat er geen dubbele namen in contactlijst zichtbaar zijn, en tevens waar nodig de adressen toevoegen om juist makkelijker de navigatie te gaan gebruiken. bij laudorshop heb ik een wintergrill gekocht van het merk heko, dit zorgt voor een iets sneller opwarmende auto en komt de aerodinamika ook nog ten goede. mijn defa winter verwarming ga ik van de zomer pas echt inbouwen, nu maak ik nog gebruik van een tijdelijk verlengsnoertje.
tussentijdse getallen
de eerste 100 uur rijden zitten erop, de boordcomputer deed nu zelf een reset van de langdurige meting. 100 uur, 5960km, 60km/h en 23.1 km/l, ik ben tevreden maar hoop dat het wat mooier gaat worden.

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Greentech 150pk DSG-7 Style | Trekhaak | Stoelverwarming | Sensoren | Navigatie |
- 2017
![Skoda Octavia 1.4 TSI Grt Amb Bns[ Bluetooth Airco Cruise Control]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/57702065/0-6a4a4b1124eb77ec80bb9bf5b0c6fdee.jpg)
Skoda Octavia 1.4 TSI Grt Amb Bns[ Bluetooth Airco Cruise Control]
- 2013