Skoda Octavia 1.6 TDI Greenline Businessline (2014)
Uitvoering | Octavia 1.6 TDI Greenline Businessline |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Skoda octavia greenline
Na lang wachten is hij er eindelijk.
Bij mijn vorige werkgever had ik ook al een octavia maar dan met de 1.2tsi motor, deze beviel erg goed.
De keuze was dan ook makkelijk toen de octavia uitkwam met een 14% bijtelling variant.
Bij mij nieuwe werkgever kreeg ik als voorloop auto een focus hatchbak, deze weer snel ingeleverd omdat deze wat betreft ruimte erg klein zijn als je uit een octavia komt.
Na wat andere auto's een 508SW met de vervelend trage automaat een c-max heb ik een poosje een renault megane gereden. Deze stond ook altijd op mijn lijstje. Maar vergeleken met de octavia vind ik het geen fijne auto. Binnenkant is wat slechter afgewerkt. Het motortje is erg taai en heeft weinig pit! Het meest ergerlijke vond ik de bediening van de telefoon en radio deze waren weer apart van de bediening van de navigatie niet heel erg logisch allemaal. Verder heeft de auto me toch dik 10.000 km prima van a naar b gebracht.
De octavia
Mijn budget liet het toe hem wat extra aan te kleden dus heb gekozen voor het licht pakket, keyless entry, de grote navigatie sunset functie pakket, gelukkig kan er nu wel een trekhaak onder, half lederen bekleding, eigenlijk alles wat je kunt kiezen zit erop. Gekozen voor de hatchbak omdat ik die persoonlijk mooier vind, het ruimte verschil met de station is ook niet heel erg groot.
Dan toch nog de twijfel zal ik geen 2 liter nemen. Toch maar naar de dealer die had ze niet staan om te vergelijken. Maar de pon dealer had de 1.6 tdi (14% bijtelling) en 2.0 tdi staan in een golf, dan maar proefritje in een golf.
Eerlijk gezegd de 2.0 TDI is erg prettige motor altijd voldoende vermogen en rijdt erg prettig maar is het de €70 in de maand extra waard, in mijn beleving niet. De nieuwe 1.6 tdi is een erg fijn motortje. De eerst 1500 rpm is hij wat taai maar daarna zit er voldoende pit in.
De eerste 1500 km zitten er na een kleine week ook alweer op. De auto bevalt erg goed nog geen rare dingen gevonden, navigatie erg goed en overzichtelijk, motortje doet het gewoon erg goed als je bedenkt dat je in een 14% bijtelling auto rijdt, daar kan de motor van de megane niet aan tippen. Beide auto's hebben last dat ze in de 6e versnelling toch wat traag zijn en een versnelling lager vragen, het snel naar de 1 terug schakelen wat ik veel heb gehoord valt me tot op heden nog meer.
Verbruik ligt nu gemiddeld op 4,7l /100 km nog niet super zuinig. Wel 1 puntje gevonden wat aan de megane fijner was, de keyless entry van de megane was fijner die gaat op slot als je weg loopt, bij de octavia moet je even een de deur handel zitten om hem op slot te krijgen. De ruimte in de auto is nog beter als de vorige versie van de octavia. De afwerking erg goed. Prijs/kwaliteit van deze auto is gewoon erg goed.
Volgende keer meer..

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Greentech Style Business 150PK DSG Pano-Schuifdak, Adaptieve Cruise Controle, Parkeersensoren voor en achter, Navi, Clima, Stoelverwarming, Voorruitverwarming, Trekhaak, 18" LM Velgen
- 2017

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Style Automaat Navi / Cruise / Clima / Trekhaak