Skoda Fabia 1.0 TSI 85kW Greentech Business Edition (2025)

Skoda Fabia 1.0 TSI 85kW Greentech Business Edition (2025)

UitvoeringFabia 1.0 TSI 85kW Greentech Business Edition
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Positief verrast

26-11-2025 mocht ik mijn nieuwe leaseauto ophalen. Een Skoda Fabia 1.0TSI 115pk met de dsg7 transmissie.
Opties:
17inch origineel skoda velgen
Verwarmde voorstoelen
Navigatie pakket
Simply clever pakket
Copper kleur interieur

Komend van een 2021 Citroen C3 met 110pk toch weer gekozen voor een kleinere auto, want goedkoper in de lease en ik heb prive al een grote Mazda 6 station staan voor de zwaardere karren en caravan. Het lease budget liet ook geen auto toe die 1 van beide mocht trekken. Noch wel lang getwijfeld tussen deze of een scala, maar met automaat werd die toch te duur. Want zoals hij er nu bij staat kost hij toch een dikke €33.000. Veel geld voor een Fabia.

Als eerste: de koperen accenten maken het interieur een stuk vrolijker ipv het zwarte. Al is het voor een VAG auto toch wel leuk vormgegeven met bijvoorbeeld de leuke deurgrepen.

Rijden is echt wel lekker met een automaatje. Met 115pk is hij ook best rap te noemen. In Duitsland heb ik toch de 210 aangetikt, en daar ging hij toch vlot naartoe. De C3 met praktisch hetzelfde vermogen heb ik eigenlijk nooit voorbij de 190 gekregen.
Een vaak voorkomende klacht van de dsg is dat hij te snel opschakelt naar een hogere versnelling, maar ik vind zeker met invoegen op de snelweg dat ie best wel sneller mag opschakelen. Ik woon dicht bij de snelweg en met een koude motor en gemiddeld gas geven trekt hij hem al snel door naar de 4000rpm voordat hij opschakelt. Terwijl hij genoeg koppel heeft om in een volgend verzet dezelfde versnelling te creëren. Voor de rest is de dsg echt een genot.

Komend van een C3 voelt alles al snel sportief aan, maar hij doet wat een Skoda moet doen. Comfortabel, voldoende dynamisch en het motortje hoor je eigenlijk niet tot je hem vol onderin trapt. Windgeruis blijft ook heel mooi binnen de perken. Ook met 140 op de teller, wat ik vanwege mijn onregelmatige werk best vaak rijd. Echt een pak stiller dan de C3. Het enige wat aardig binnen komt is het bandengeruis. Ook met winterbanden erop nu maakt het weinig uit. Komt zeer waarschijnlijk door de 17inch velgen waardoor de bandenmaat 215/45 word. En lage banden geven nou eenmaal meer herrie.

Stoelen zien er misschien niet comfortabel uit, maar zij het echt wel. De zitting is lang genoeg voor mijn 1,88m en breed genoeg voor mijn bovengemiddelde gewicht. Zeer fijn in deze maanden is de stoelverwarming. Nooit gedacht dat ik die zoveel zou gaan gebruiken.

Qua ruimte ook niks anders dan lof. Zeker voorin heb je niet het idee in een kleine auto te zitten. Achterin is het even ruim als mijn oude C3, maar in de kofferbak maakt hij echt het verschil. Zeker in mijn werk waar je veel buiten bent en met het Nederlandse weer zo'n beetje alles bij je moet hebben om beschermd te zijn tegen kou en regen, gebruik ik al flink wat van de kofferruimte, en zelfs dan is er nog voldoende ruimte over om boodschappen te halen.

Verbruik is sterk afhankelijk van overdag of s avonds rijden. Meestal is dat een mix bij mij. Enkele reis naar werk is minimaal 75km, uitlopend tot 170km. Goed voor het verbruik. Gemiddeld kom ik op 1op16 uit. Heb ook een paar tanks opgereden met alleen overdag rijden. 108kmh op de cruise heb ik dan toch een mooie 1 op 20,4 gescoord.

Voor nu blijf ik lekker door kachelen. Met gemiddeld 45.000 per jaar komt er snel weer een update bij.

PRIVATE LEASE Skoda Fabia