Seat Leon 2.0 TDI 150pk FR (2013)

Seat Leon 2.0 TDI 150pk FR (2013)

UitvoeringLeon 2.0 TDI 150pk FR
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Aanschaf Seat Leon

Nadat helaas mijn VW Golf GTD gestolen was, heb ik er indirect toch wat respijt mee gehad. Zeg nu eerlijk; Indien je niets hebt in te ruilen is het makkelijker handelen.
Wat me destijds al opviel was de nieuwe Leon. Eerste indruk die ik had (en ik had al een eerdere ervaring gehad met een Seat Leon) was, zo een mooie auto. Maar mezelf kennende wil ik weer zoveel pakketten en een bepaalde uitvoering hebben dat het wellicht weer boven mijn budget gaat komen.
Maar goed, na 30 dagen gewacht te hebben keerde de verzekering uit.
Overigens ben ik nog steeds boos op het geheel en men moet gewoon van andermans spullen afblijven. De VW was gewoon een mooie, lekker rijdende auto.
Terug naar de Leon. Op internet een Leon samengesteld. Het moest weer een diesel worden en het liefst een FR met wat pakketten er op.

Voor mezelf had ik de volgende in gedachten:
- Seat Leon FR 150PK diesel
- Winter pakket
- Performance wielen
- Slotbouten
- Achterbumper folie

Daarnaast wilde ik het dak zwart laten wrappen, de Performance wielen antraciet grijs laten spuiten, een onafhankelijk klasse 3 alarm en een Blackvue HD dashcam.

Zo gezegd zo gedaan. Alles kon bij de dealer geregeld worden dan wel via het extrene bedrijf het alarm, de dashcam, dak zwart wrappen, velgen spuiten en voorramen voorzien van folie (max toelaatbare).

Het was dus nu wachten op de levering.

Totale ervaring na twee jaar

Rijeigenschappen:
Wat rijdt de auto heerlijk rustig.
Ligt stevig op de weg maar toch confortabel.
Stil
Heerlijk koppel waardoor je met gemak in 3 door een bocht kunt.
Voldoende vermogen zodat je moeiteloos met het verkeer mee kunt.
Schakeling heerlijk soepel echter bij koude motor bij iets op wat wrijving maar niet hinderlijk.
Stuurgedrag is prima. Auto reageert zoals het hoort. En je kunt er zogezegd rustig mee toeren maar ook als een wilde te keer gaan en de auto blijft heerlijk onder controle.
Topsnelheid heb ik nooit gereden. Maar je zit in een mum op de 200 km/u.
Remmerij is prima. Reageert zoals het hoort en heerlijk doseerbaar.

Exterieur:
Voor mij een mooi geslaagde uitvoering.
De combinatie wit met het zwarte dak en de antraciet grijze wielen steken mooi af.

Interieur:
Stoelen zitten prima en veel mogelijkheden in te stellen. Gemis is een kantelmogelijkheid. Voldoende zijsteun.
Klokken / dashboard prima, functioneel en geeft alle informatie die je nodig denkt te hebben.
Verlichting heb ik vervangen door LED en het geeft meer dan voldoende ligt bij donker.

Multimedia:
Tsja, zeg het maar, alles werkt naar behoren en radio, cd, mp3 vis sd het werkt en moeiteloos.
Het grote navigatiescherm is prima en werkt naar behoren. Alhoewel ik meerdere hoor dat het traag is, soms de weg kwijt is. Alleen bij opstarten is het inderdaad niet vlot maar voor de rest vwb mij prima werkend en het systeem brengt me waar ik naar toe moet. Ook de TMC met evt daaraan gekoppelde omleiding werkt naar behoren.
De sound upgrade is een must en ben ook blij dat ik die optie gekozen heb. Wat een geluid komt er uit het systeem met de 10 luidspeakers (subwoofer in de kofferbak)
Door het menu scrollen en even leren de weg te vinden vergt wat tijd maar als je het door hebt zijn er legio mogelijkheden in t estellen en informatie te vergaren omtrent de auto / service / instellingen etc.
Mooie bijkomstigheid is dat het iets minder diefstal gevoelig is als bijv de RNS systemen van VW.

Overig:
Profiel inschakeling. Mijn auto stond altijd op eco stand. En dat rijdt prima. Totaal geen slak en het scheelt je ook in brandstof. Ja natuurlijk zette ik hem wel eens in de sportstand en dan merk je dat de gasrespons vele malen sneller is en dat de auto echt wel wat sportiever reageert. Leuke bijkomstigheid is de deurvelichting gloeit dan rood op ipv wit.

Ik ben twee keer met de auto op vakantie geweest. 5 personen en volle kofferbak maar dan nog hoef j enauwelijks terug te schakelen de berg op in Frankrijk op de peage. Kortom: heerlijk.

Wat zijn voor mij nu de specifieke plussen en minnen:
+ Uiterlijk
+ De uitvoering
+ De motor
+ Verbruik icm vermogen en koppel
+ Sound

- Lage instap
- Afdekplaatje achterruitenwisser
- Geen 12V aansluiting in kofferbak
- Randje onder de koplampen haast niet schoon te maken
- Prijzig

Conclusie mijnerzijds:
Een heerlijke auto waar je zowel vlot mee kunt rijden als kunt cruisen. Mooi uiterlijk, heerlijke motor.

9,5

PRIVATE LEASE Seat Leon