Seat Leon 1.9 TDI Stylance (2006)
Uitvoering | Leon 1.9 TDI Stylance |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik rijd nu een jaar in een Leon Stylance TDI 105 pk. Ik was nog net optijd met het bestellen aangezien we nu geen Seat meer mogen kiezen als lease auto!
Ik heb er inmiddels ruim 40.000km op zitten en kan eigenlijk alleen maar tevreden zijn! Ik vind persoonlijk de stoelen perfect, hoge rugleuning, goede hoofdsteunen, zit als gegoten !! Ik heb als optie wel een armleuning erin laten zetten, nog geen seconde spijt van gehad. Je arm kan er relaxed op steunen en dan kan ik nog prima schakelen.
Achteraf heb ik wel spijt dat ik er geen Seat radio/nav. heb inlaten zaten. Toen was de prijs de keuze om een gewone Pioneer radio te nemen, overigens is het geluid daardoor denk ik wel beter. Alleen een build-in ziet er gewoon mooier uit.
Ook al is het een auto die je nu (tijdens aanschaf nog niet) erg veel ziet, ook de kleur zwart is ruim vertegenwoordigd, vind ik het nog steeds een hele mooie verschijning! Nadeel van zwart is wel dat je ongeveer elke week in de carwash staat, vooral de achterruit wordt snel vies, maar dat gebeurt bij elke recht aflopen achterkant met slecht weer.
Ik vind de Leon veel sportiever gelijnd dan vele soort/prijsgenoten. De standaard Stylance LM staan ook erg goed, het leren stuur is lekker en comfortable. Verder stuurt hij erg scherp en hangt nauwelijks over, lekker sportief rijden dus.
Ik heb wel wat rarieteiten met de interval stand van de ruitenwissers. Het gebeurt zo nu en dan dat de ruitenwissers in de intervalstand beneden, dus bij de motorkap, ook enkele seconden blijft stil staan. Terwijl volgens de dealer dit alleen in de B-stijl zou moeten zijn. Ze konden niets vinden in het motor management. Het rare is dat er geen pijl op te trekken is wanneer dit gebeurt. Meer mensen ervaring mee??
De volautomatische airco geeft naar mijn gevoel niet altijd de juiste temperatuur. Ik ben vaak bezig om hem hoger dan weer lager te zetten.
Tot nu toe geen groete problemen.