Seat Leon 1.9 TDI Businessline (2007)

Seat Leon 1.9 TDI Businessline (2007)

UitvoeringLeon 1.9 TDI Businessline
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Na mijn vorige mega gezinsauto, mocht ik van mijn werkgever een andere auto uitkiezen. Mijn oog was al enige tijd gevallen op de Seat Leon. De lijnen van de auto spraken me enorm aan en na een proefrit was ik volledig verkocht.

De auto is bestel met de volgende opties:
Armsteun
Rvs binnenpanelen
Metallic lak Zilver
chromen ringen rond km teller.

Niet veel, maar de auto zit nagenoeg bomvol met oa van voor naar achter:

Mistlampen
i-pod aansluiting
verlichte make-upspiegels
donkere ramen vanaf b-stijl
parkeer sensoren achter.

Na de aflevering was het direct touren geblazen. heerlijke rijeigenschappen en een zalig zit genot passeren de revue nog dagelijks.

Vooral het zeer sportieve weggedrag maakt het rijden leuk, de sturing is zeer direct en kort, maar niet nerveus. De motor beschikt over meer dan voldoende vermogen om snel met het verkeer meegekomen. Dan moet ik ook direct aangeven dat de auto een beetje uitdagend rijdt. Maar dat is een kwestie van het voetje in de gaten houden.

Vergeleken met de Peugeot is de Leon domweg gewoon klein. Niet te klein want ik heb de ruimte nooit nodig gehad. Met mijn 193cm kan ik nog prima in de auto zitten en kan er nog een passagier achter me zitten.

In de afgelopen tijd ben ik ondermeer naar Italie geweest waar de auto zich dubbel en dwars bewezen heeft. Enig nadeel is het toch behoorlijk aanwezig zijn van de rauwe 1900 cc in de kap. vooral op lange ritten gaat dit tegenstaan. Gelukkig hou ik wel van een beetje geluid van de motor en is dit niet echt een drama.

Voor de rit naar Italië ben ik er achter gekomen dat de kofferbak een tikje te klein is. Geen aanrader voor een gezin om te kamperen.

Helaas moet ik volgende week afscheid nemen van deze prachtige wagen, want ik zal me moet gaan verplaatsen in een Passat variant 2.0tdi. Geen straf, maar wederom een gezinswagen. Dat is voor mij en mijn vriendin weer een beetje veel auto.

Motor geluid,
Resonantie rechts in het dashbordkastje.
Loszittende binnenverlichting.

PRIVATE LEASE Seat Leon