Seat Leon 1.4 TSI 140pk FR (2013)
| Uitvoering | Leon 1.4 TSI 140pk FR |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2013 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand laatst | 100 km |
leon 2013
Afgelopen dinsdag mijn nieuwe leon 1.4 tsi 140 pk opgehaald. De enige optie die ik had genomen, behalve de kleur, was het introductiepakket. In de vorige had ik fabriek af bi-xenon zitten en daar wilde met de nieuwe kwa lichtopbrengst zeker niet voor onder doen. Dat doet deze ledverlichting dan ook zeker niet, het is strak en mooi, zowel aan de voorkant en achterkant. De lichtopbrengst is misschien zelfs nog wel hoger. De auto is met betrekking tot zijn voorganger veel stiller wat betreft zijn rolgeluiden. Het dashboard ziet en voelt kwalitatief veel beter aan. De stoelen geven lekker veel steun t.o.v. de vorige die toch ook al goed zaten. In motorvermogen ben ik dan wel wat achteruitgegaan maar in de praktijk zal je dat alleen bij hard rijden merken. Wel zal ik de DSG gaan missen, terug naar 122 pk vond ik teveel van het goede en de 1.8 liter vond ik te prijzig worden, een 1.4 tsi dsg had voor mij in het gamma mogen worden opgenomen. Als ik van de week tijd heb, zal ik lekker alle persoonlijk in te stellen toeters en bellen gaan instellen van de auto, en dat is een behoorlijk lang lijstje. Wordt vervolgd!
Ondertussen is de auto ingereden en ik moet zeggen dat hij, ondanks veel stadskilometers, een laag gemiddeld verbruik van 1 op 14.8 heeft. Op een langere rit geeft de boardcomputer 1 op 17 aan, niet slecht vind ik zelf. De vorige leon lustte toch wel een aardig slokje meer.
De boardcomputer is ondertussen ook ingesteld naar mijn persoonlijke wensen.
Op de middenconsole zitten een paar toetsen op die handig zijn als je het rijdersprofiel snel wilt veranderen, parkeercensoren uit wilt zetten, en de start-stop wil deactiveren.
Dat is makkelijk en snel en je hoeft niet het hele menu door te lopen van de computer.
Het geluid is prima en ook d.m.v. equalizer perfect naar eigen wens in te stellen.
Over de verlichting, ik weet het aantal lumen niet t.o.v. de bi-xenon, maar gaaf en een hoge licht opbrengst geeft het wel.
Als je van plan bent om deze auto te kopen zou ik zeker aanraden het intropakket erbij te nemen, h-7 als hoofdverlichting ziet er niet!
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Seat Leon

Deze hete hatchbacks heb je voor minder dan de prijs van gebruikte Tesla Model 3

Praktijkverbruik: zo zuinig is de Seat Leon (2013-2020)

Seat Leon Cupra 280 - Op de Rollenbank

Seat Leon 1.6 TDI - 2013 - 441.036 km - Klokje Rond