Seat Leon 1.4 TSI ACT 150pk FR (2015)

Uitvoering | Leon 1.4 TSI ACT 150pk FR |
Bouwjaar | 2015 |
Mijn maatje
Deze mooie Seat Leon heb ik nu al een aantal jaren in bezit en bevalt uitstekend. Het is een 1.4 met act en gechipt naar 200 pk. Het rijden is echt super, reageert goed op het gas en schakels soepel over ( 6 handversnellingen), de tweecilindermodus heb ik op de eerste 3 versnellingen laten uitschakelen. Sins het chippen kun je echt wel snel weg zij en lekker snel doortrekken. Motor loopt heerlijk rustig en kan best zuinig zijn, rijd gemiddeld 1 op 18/20 . Tot nu toe totaal geen problemen gehad met de Leon. Top auto, ook heb ik er Android in laten bouwen en een actieve sub. De Android werk gewoon via het normale systeem en moet ik nog uitproberen ( zit er net in) . Al met al zeer tevreden met deze auto die lekker stil en zuinig is en waar je als je daar zin in hebt ook lekker sportief mee kun rijden. Problemen heb ik er nog niet mee gehad.
Update
Update. Nog steeds zeer tevreden over de Seat Leon. Doet wat ie doen moet. Wel last gehad van marters, stinkbeesten leggen halve vogels onder de motorkap kwam ik achter,schrik apparaatje geplaatst en een wc blokje. Even de dode bende opgeruimd en nu maar hopen dat ze wegblijven. Een week later en gelukkig blijven ze weg. De Leon blijf zuinig, laatste tankbeurt gemiddeld 1 op19/20 voorwaar niet slecht met mijn toch wel redelijke sportieve rijgedrag. Tank altijd ron98 of hoger( Ron 102). Hierdoor loopt hij beter sneller en den zuiniger.onlang heb ik 70 km op de autobahn gereden en ben doorgegaan tot 235 op de gps en had nog gas over. Ben niet harder gegaan en ook niet lang 235 gereden vanwege de winterbanden die een snelheids index hadden van 190 km per uur. Ik was wel verbaast dat hij sneller is dan 235. Verder heb ikzelf glascoating op de auto aangebracht en moet bekennen dat ik niet geloofde in het effect op lange duur. Verbaasde mij dan ook dat na nu 5 maanden het nog steeds werkt, auto blijft schoner en is makkelijker en sneller schoon te maken( wassen. Dit was het weer voor nu.
Nog steeds tevreden.
Het is al weer een poos geleden dat ik wat geschreven heb over ons/ mijn maatje. Tot op h den nog steeds zeer tevreden over deze seat leon. Het vermogen blijft mij verbazen en doet mij intern glimlachen. Elke keer als ik met Leon op pad ga ben ik blij dat ik deze gekocht heb. En zoals bij bijna elke auto wel gebeurt gebeurt bij deze ook. Gekke dingen die niet te verklaren zijn zoals een lampje dat gaat branden wat betekent dat er iets niet goed is met de motor. Vreemd !, want hij reed nog zoals altijd en remde , schakelden enz zoals ik het gewoon was. Dus naar de garage waar ik een onderhouds contract heb afgesloten tegen een x bedrag per maand. Dit vond ik makkelijker dan een keer per jaar een redelijk bedrag betalen voor het onderhoud. Storing werd uitgelezen en het bleek dat de lambda sonde kapot was . Hier was ik zeer verbaast over aangezien het verbruik normaal was en ook het vermogen er gewoon nog was, aan het rijden was niks te merken.( ben pas na twee weken naar de garage geweest na het storing lampje). Nadat er een nieuwe ingezet was wat gelukkig makkelijk ging omdat deze sonde niet zoals vaak giga vast zat heb ik er een lange rit mee gereden. Bij deze rit kwam ik verbaast tot de conclusie dat de leon beter geworden was en ook zuiniger. Dus al met al een verbetering.ook is de distributie riem volgens de jaren toe aan vervanging, maar omdat deze nog geen mankementen vertoont hoeft dat nog niet( auto is van 2015) . Ook word er door ons weinig mee gereden helaas ( wegens gezondheidsredenen). Dus er staat nog geen 100.000 op de klok. Het blijft verder een heerlijke rijders wagen die nog steeds niet verveelt( en dat betekent echt wat bij mij). Gekocht wegens het fijt dat mijn overleden zoon de zelfde uitvoering had maar dan een automaat. Dus een mooie betrouwbare auto die mij blijft verbazen wat betrouwbaar, zuinig en stilte in de auto betreft tijdens het rijden en stilstaan met lopende motor. Op naar de eerste 100. 000 km want de ze gaat de komende jaren zeker nog niet weg.