Seat Ibiza SC 1.6 Sport (2009)

Seat Ibiza SC 1.6 Sport (2009)

UitvoeringIbiza SC 1.6 Sport
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2015

Klein maar sportief

Bij het zien van het model meteen verkocht. Wat een strak uiterlijk, mooie lijnen, mooie 17 inch wielen fabrieksaf. Ook het interieur is dik in orde (sportstoelen, stuurbediening, AUX-aansluiting, stoelverwarming). Omdat het een auto met weinig kilometers betreft ziet alles er nog erg strak uit. Het sport onderstel voelt goed aan en hij stuurt erg direct en strak. In combinatie met de sportstoelen rijdt dit voortreffelijk. De 1.6 motor is betrouwbaar en relatief goedkoop in onderhoud. Daarnaast is het voor een auto van ongeveer 1000 kg een motor die prima trekt. Wil je dit model maar dan nog sportiever, ga dan voor de FR uitvoering. Dit model is voorzien van een ander stuur, pook en bekleding (alles voorzien van rode stiksels). Daarnaast een lichtelijk anders ogende voorbumper en een iets anders achterbumper met parkeer sensoren. Daarnaast is de grille iets anders, namelijk voorzien van honingraat patroon. Subtiele verschillen maar wel degelijk mooier in mijn ogen! Vandaar dat ik de grille, het stuur en de bumper ook op mijn model gemaakt heb. Daarnaast heb ik het dap zwart gewrapt en de wielen zwart gespoten. De auto is dus in geheel zwart witte stijl.

Omdat het een kleine auto betreft geeft het toch soms een beetje het idee van een boodschappenauto. Al is dit model (sport coupe) wel echt duidelijk veel mooier dan de 'stylance' variant en de 5 deurs Ibiza's. Daarnaast heeft hij het probleem dat de motor nog wel eens wat stottert bij het wegrijden. Na er nieuwe bougies in gedaan te hebben is het erg verbeterd maar nooit echt helemaal weggegaan.

De auto is voor mijn gebruik ideaal. Als student heb ik geen geld voor een zware auto met turbo en dergelijke (belasting/onderhoud enz.). Ik zit er vaak alleen in dus groter heb ik niet zo zeer nodig. Ik rijd weinig en dan vooral kleinere stukken maar daar is hij ideaal voor.. Echter als ik op pad ben met vrienden is het toch wel echt een kleine auto. Voorin kun je prima zitten (dus met zijn 2-en) maar achter is toch wel echt heel klein en als daar twee jongens van elk 1.90 / 1.95 in moeten is dit voor hen geen pretje.

Al met al: ga je voor veel PK's en veel ruimte dan moet je deze natuurlijk laten staan, maar ga je voor een pittige, sportieve auto met relatief weinig wegenbelasting en onderhoud dan is dit een uitkomst. Daarnaast betreft het een model wat je relatief weinig ziet, dus je hebt meteen iets speciaals. De facelift modellen zijn naar mijn inziens ook zeer geslaagd (andere bumper, LED koplampen, LED achterlichten), echter zijn deze niet uitgevoerd met 1.6 motoren maar vooral met de 1.2 / 1.4 tsi motoren. Ze zijn natuurlijk ook weer wat duurder.

PRIVATE LEASE Seat Ibiza