Seat Ibiza 1.9 TDi 90pk Stella + (2000)

Seat Ibiza

UitvoeringIbiza 1.9 TDi 90pk Stella +
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000

De belangrijkste reden om deze auto aan te schaffen was destijds de interessante combinatie van een mooi, sportief ogend karretje met een vlotte dieselmotor. Die combinatie bevalt nog steeds goed. De auto is heel vlot te berijden en het verbruik blijft met 1 op 17 à 18 binnen de perken. En ondanks dat er al een nieuw model is, vind ik het uiterlijk nog steeds oké.

Bij dagelijks gebruik bevalt de auto prima. Het comfort is voldoende, de stoelen zitten prima en de auto is makkelijk te dirigeren. Wil je wat sportiever rijden, dan valt het onderstel door de mand: lange veerwegen, te veel overhellen en een tamelijk wollige besturing. Het onderstel is mij iets te veel op comfort gericht.

Door de invloed van Volkswagen had ik wel vetrouwen in de afwerkingskwaliteit. Fout! Vanaf de eerste dag zijn er problemen geweest met rammeltjes en kraakjes in het interieur. Geen enkele dealer heeft het ooit permanent op kunnen lossen. Buiten de garantieperiode om is het te duur om de dealer naar elk rammeltje te laten zoeken en e.e.a. te laten ´oplossen´.

Huidige dealer bevalt overigens verder prima.

Nu er gezinsuitbreiding op komst is wordt deze auto echt te klein, zodat ik binnenkort op zoek moet naar een ruimere auto. Ik denk toch dat ik maar eens een ander merk ga proberen!

Naast de rammeltjes en kraakjes heb ik een keer te maken gehad met een kapotte luchtmassameter. Schrikbarend was niet alleen de prijs van dit onderdeel, maar ook het feit dat ikzelf de diagnose stelde! Mijn toenmalige dealer kwam er niet uit! Verder is de radio nog een keer onder garantie vervangen en heb ik erg veel koplampen vervangen!

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Seat Ibiza