Seat Ibiza 1.6 75pk Stella (2000)
Uitvoering | Ibiza 1.6 75pk Stella |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Nou, wat ik kan vertellen over deze auto is dat hij heerlijk rijdt. Toegegeven, hij hangt wel flink in de bochten, maar daar valt natuurlijk wel wat aan te doen (verlagen is een leuke optie).
De 1.6 motor is best nog pittig, alleen op de snelweg merk je dat je het met een lage-toeren-motor te doen hebt.
Het uiterlijk vind ik (nog steeds) heel erg leuk en vlot overkomen. Dat was voor mij ook DE reden voor aanschaf van deze bolide.
Wat mij minder bevalt, zijn de hoeveelheid problemen (zie hieronder) en de behulpzaamheid/bekwaamheid van de gemiddelde Seat dealer.
Veel, heel veel...
Om even een paar dingen te noemen die zo in me opkomen;
gaskleplichter, waterpomp, spanrol, multisnaar, c.v. afstandsbediening(2x) en koppelingskabel(2x) vervangen, verder versnellingsbak met een gek geluidje, en rammeltjes en geluidjes om gek van te worden!
Mijn ervaring tot nu toe, is dat je er beter aan doet, als je dit type auto wilt, ééntje van een later bouwmoment te kiezen. Veel van de kinderziektes ben je dan tenminste kwijt.