Seat Ibiza 1.2 TDI E-Ecomotive Style (2011)

Seat Ibiza 1.2 TDI E-Ecomotive Style (2011)

UitvoeringIbiza 1.2 TDI E-Ecomotive Style
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2012

Een tijdelijke pool auto

Vandaag mijn Superb 2.0 TDI ingeleverd en deze Seat opgehaald. (mijn bestelde Mazda CX5 , besteld op 6 juni 2012, wordt pas ergens in maart geleverd..)
Eerste indruk, natuurlijk niet helemaal objectief als je uit een Superb komt, veel hard kunststof, saai, saai en had ik al gezegd saai? Slecht klinkend audio systeem.
Positief redelijk wat opties, dus niet spartaans. De stoelen zitten goed, na enig instelwerk.

Het rijden; koppeling zit erg hoog, grijpt op het laatste moment aan even wennen derhalve, motor bromt flink, schakel indicator wil dat je snel opschakelt wat het gebrom alleen maar versterkt. Laag in de toeren gebeurt er weinig, maar uiteindelijk kom je redelijk met het verkeer mee. Het aangegeven verbruik haal je lang niet, bij normale snelheden ligt het verbruik op 5,6l/100km ik had beter verwacht, mijn superb reed op deze afstand ook rond dit verbruik.. :-(
Wie houd wie voor de gek.

Wat verder opvalt is dat de auto uitzonderlijk licht stuurt, vooral rond de middenstand en dit zorgt voor een onrustig stuur gedrag, met name in flauwe bochten waarbij het wegdek wat slechter is.

Over rest kan ik natuurlijk nog niet veel zeggen, maar ik zal e.e.a. bijhouden.

5,5

PRIVATE LEASE Seat Ibiza