Seat Cordoba 2-drs 1.9 TDi 110pk Sport (2000)
Uitvoering | Cordoba 2-drs 1.9 TDi 110pk Sport |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Deze auto is in mijn bezit vanaf 2007,bijna een ton aan km gereden.Ik was al bekend met de tdi motoren van het VAG concern,mijn vorige auto was namelijk een Seat Ibiza tdi 90 pk.
Zeer Sportieve stug geveerde auto.
Doordat de auto zo stug geveerd is benadrukt dat het sportkarakter,dit komt ook door de 16 inch velgen met platte banden ( 195/40/R16) en de olietemperatuur/voltmeter onder in het midden van middenconsole.
Deze zijn samen met de toerenteller en snelheidsmeter wit van kleur en zijn bijzonder goed afleesbaar,s,avonds hebben deze een rode kleur.De halve kuipstoelen die er in zitten zijn wat harder dan de gemiddelde auto,maar bij sportief rijden bieden deze een goede stabiele zit,alleen door het in en uit stappen is de linkerkuip van de bestuurders stoel een beetje uitgezakt.
Er zit een krachtige en zuinige motor in een : 110 pk bij 4000tpm en een koppel van 235nm bij 1900tpm.
Bij snelweg kilometers is 1 op 23 haalbaar en op de binnendoorwegen tussen de 1 op 18 en 1 op 20.
Omdat de motor weinig toeren draait(bij 100km +- 1900tpm)is het ook een geweldige auto voor de lange afstanden,je rijdt er gauw te hard mee.
De auto is uitgerust met ABS/EDS/AIRCO/BOORDCOMPUTER/VOOR EN ZIJ AIRBAGS/MISTLAMPEN/ELECTRISCH RAMEN/VERWARMDE BUITENSPIEGELS/CENTRALE DEURVERGRENDELING.
- Buiten het normale onderhoud niet veel bijzondere problemen
- Op 178.627 km distributieriem vervangen 644,41 euro
- Op 204.822 km Koppakking,waterpomp.gloeibougie,s,kleine
beurt uitgevoerd 1083.57 euro
- Op 214.773 rechter spoorstang met stuurkogel vervangen (schade
door gladheid) 234.80 euro
- Op 235.400 2 nieuwe achterbanden
Als ik deze auto in dezelfde staat weer zou kunnen kopen zou ik dit zeker doen. Dit is op dit moment mijn fijnste en sportiefste auto die ik gehad heb.