Seat Ateca 1.6 TDI 115pk Style Business Intense (2018)

Seat Ateca
Seat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat AtecaSeat Ateca

UitvoeringAteca 1.6 TDI 115pk Style Business Intense
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

lekker, maar nog een keer?

Alweer ruim 75000km in de Ateca afgelegd, vooral zakelijk maar ook de nodige vakanties.
Bij aankoop was de keuze (moest VAG zijn)
-Skoda Octavia combi 1.6TDI
-iets van VW, Golf ofzo
-Seat Ateca zoals beschreven

Een VW werd het niet omdat ik echt helemaal niks met VW heb, dus flink getwijfeld tussen nog een Skoda (hele goede ervaringen mee) of eens een wat hoger zittende auto, deze Ateca.
Qua prijs en uitvoering schelen de Skoda en de Seat elkaar niks, beidde de 115 pk TDI, die het gewoon prima doet.
De Skoda heeft in mijn beleving wel meer ruimte, hoewel er na de recente verhuizing toch 13 standaard verhuisdozen in de Ateca blijken te passen met nog wat vrije hoeken en gaten.
Het hoge zitten wende snel, en ja, da's fijn.
Hoewel, het is vooral een voordeel met in/uitstappen, je zit zeg maar op de hoogte van een keuken stoel vanaf de straat geteld.
Na vele prima kilometers moet ik wel zeggen dat ik teleurgesteld was in wat (elektrische) probleempjes, maar ok, daar de rest van VAG dezelfde componenten in deze klasse gebruikt had het me in elk VAG ding kunnen gebeuren zoals de storende navi-entertainmentcombo.
Fijne reiswagen, veel ruimte en prima stoelen en zelfs met 1.94m lengte kan ik ook hier achter mezelf gaan zitten, net als in de Octavia.
Wat het de volgende keer word?
Lastige vraag, in geval van weer verplicht VAG waarschijnlijk toch een Octavia in een leuke uitvoering.
Ander merk?
Niet zo heel veel keuze, deze wagens zitten allen rond de 36.000,- terwijl iets Frans of zo gauw rond of boven de 40k komt...
Ik weet het niet, ik kan niet zeggen dat ik de auto's tegenwoordig zo fraai vind, en als de leasecontracten je vaak in een bepaalde richting duwen heb je sowieso weinig te zeggen, dus...

PRIVATE LEASE Seat Ateca