Seat Altea 2.0 FSI Stylance (2005)
Uitvoering | Altea 2.0 FSI Stylance |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Bij de proefrit hadden we de gewone 1.6i maar omdat we een caravan hebben van bijna 1200 kg heb ik besloten om de 2.0FSI te kopen. Ik de auto een paar weken en hij rijdt werkelijk geweldig. het is een 6-bak dus je moet iets aan rijden je kunt 50 km/h goed in de 4de of 5de versnelling rijden. De 2.0 FSI is een heerlijke motor met z"n 150 pk komt ie goed van de plek. Mede door het vermogen kun je ook hoog in de versnellingen rijden. Bij het stoplicht laat je menig auto vol verbazing achter. De ruimte is ook super als ik de bestuurderstoel helemaal naar achter dan heeft mijn zoon (hij is 1m90) nog beenruimte over. de wegligging is ook goed, wat deze auto niet heeft en de meeste mpv"s wel is windgevoeligheid en niet al te strak door een bocht kunnen, want deze auto kun je hard door de bocht. Ik had eerst een diesel die er om bekend staan om onderin trekkracht te hebben maar bij deze benzine valt dat helemaal niet tegen onderin de toeren zelfs erg goed. Ik heb dus ook hoge verwachtingen met rijden met de caravan aangezien hij 1400 kg mag trekken. Ik denk dat Volkswagen maar es goed moet kijken naar Seat.
Er was 1 probleem bij de aflevering en dat was dat een raamrubber slecht was maar de Seat dealer heeft het keurig opgelost. Maar na een week was de bobine kapot maar ook dit is door de Seat dealer perfect opgelost.