Seat Altea 1.9 TDi Businessline High (2009)

Uitvoering | Altea 1.9 TDi Businessline High |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Goede ervaring met Seat Altea 1.9 TDI automaat
Seat Altea 1.9 TDI Stylance Automaat (nieuw gekocht in februari 2009)
Extra aangekocht: Blue-tooth communicatiemodule, USB poort, ESP, afneembare trekhaak,RVS dorpellijsten en een kofferbakmat.
Wij hebben gekozen voor de kleur Emocionrood.
Daar wij in het verleden met kleur rood niet hele goede ervaringen hadden (werd dof) hebben we de
auto een Cartec Wax Guard behandeling gegeven. Lak blijft geweldig mooi. Inmiddels een herhalingsbehandeling gegeven.
Waarom gekozen voor de Altea?
a) Hoge zit, dus makkelijke instap. Beide stoelen en stuur in hoogte verstelbaar.
b) De Altea scoort hoog bij onderwerp veiligheid.
c) Kon als diesel met automaat geleverd worden.
d) Een heerlijke ruime auto.
Waarom gekozen voor een ,,standaard,, Altea en geen XL?
Simpel, wij zijn met z'n tweeën en hebben een niet zo grote garage.
Had ik wel een grote garage, was er een XL gekomen. (Die € 1.000 extra was dat zeker waard)
Inmiddels hebben we de auto bijna 3 jaar en heeft hij zijn eerste 60.000 km beurt gehad.
Positief aan de Altea:
Zeer comfortabele auto. (Ook achterin)
De automaat schakelt heel prettig.
Handig gebruik mogelijk van bagageruimte. Door het neerklappen van de achterbank kan je de bagageruimte makkelijk indelen. Ook het verschuiven van de achterbank werkt goed.
De auto ligt als een blok op de weg.
In de twee strenge winters heb ik de ESP (Elektronisches Stabilitätsprogramm) als heel nuttig ervaren. Auto blijft keurig recht als je tegen het slippen aanzit.
Punten ter verbeteren:
De blue-tooth communicatiemodule kan je in vele talen instellen, maar niet in het Nederlands.
In het instructieboekje staat, dat het mogelijk moet zijn, maar niemand kan het voor elkaar krijgen.
De importeur geeft hier ook geen antwoord op. En behoorlijk minpuntje.
Storingen en extra reparaties:
De aircopomp moest worden vervangen (net nog in de garantie) Deze reparatie komt wel heel snel.
Idem voor de ruitensproeiers (ook garantie)
Terugroepactie i.v.m. software voor automatische versnellingsbak.
De ramen gingen soms vanzelf open. Opgelost middels uitschakelen comfort-module.
Algemene opmerkingen t.a.v. de Altea:
Een heerlijke ruime auto, met een behoorlijke diesel motor, waar we na bijna 3 jaar beslist geen spijt van hebben.