Seat Altea 1.6 Stylance (2006)
Uitvoering | Altea 1.6 Stylance |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Omdat ik te weinig kilometers met mijn vorige Focus diesel reed, ben ik op zoek gegaan naar een andere auto (benzine). Het belangrijkste was dat wanneer ik de stoel in de achterste stand had, dat de kinderen dan ruim achterin kunnen zitten. Ik was niet specifiek op zoek naar een bepaald merk en we zijn dan ook verschillende merken af geweest waarbij de Seat in positieve zin opviel. Bij van Esch in Eindhoven zijn we dan ook na een goede onderhandeling geslaagd, ik ben nu in het bezit van een altea emotium van 2006.
Wat positief opviel was natuurlijk het uiterlijk van de auto, de uitrusting van de emotion, de ruimte achterin en hij rijd gewoon heerlijk.
Wat mij in negatieve zin opvalt is het hoge verbruik, de motor maakt behoorlijk veel geluid (ik ben natuurlijk wel een diesel gewend) en het rolgeluid.
Ik merk wel in mijn kennissen kring dat ze het allemaal een mooie auto vinden en dat eigenlijk niemand meteen aan een Seat denkt bij het kopen van een andere auto.
update op 5-10-2007: ik vind het een genot om in deze auto te rijden, het verbruik valt mij wel tegen.
08-03-2008 update.
Ondertussen met de Altea op wintersport geweest. Hij heeft het perfect gedaan, ik ben ondertussen gewend aan het motorgeluid en ik ervaar dit niet meer als vervelend.De 1600 motor heeft het goed gedaan, een medevakantieganger met een astra 1600. kon mij bergop niet bijhouden. het verbruik met 4 personen en volle bepakking was 1 op 13, dit viel niet tegen.
Het lampje van de bandenspanning blijft branden terwijl de banden goed op druk zijn, van de week ga ik even langs de dealer.
update: 5-10-2007 wat betreft het lampje, misschien moet ik eerst de boekje van de auto eens goed doorlezen dan had ik zelf het lampje kunnen doven. stom, stom, stom,
Update; 08-03-2008 enkele weken geleden maakte mijn remmen een schaafend geluid er bleek een steentje te zitten tussen de rem en remschijf.
Dit is kostenloos opgelost door van Esch uit Eindhoven.
Verder geen problemen.
Ondertussen heeft mijn auto een "beurt"gehad, er waren geen problemen.
Ik heb ondertussen Michelin banden laten monteren, deze maken beduidend minder geluid dan de standaard bridgtone banden.
Bij 47000 km ging mijn linkerportierraam niet meer open. Dit is door de dealer (van Esch) onder fabrieksgarantie vervangen.
Daar zijn we weer.
het blijft een fijne auto, ondertussen weer een beurt gehad zonder problemen natuurlijk.
Met de gladheid een kleine aanvaring gehad met iemand z'n trekhaak zodoende heb ik nu een nieuwe bumper.
Volgende week zelf even de remblokken verwisselen dan kunnen we er weer een tijdje tegen.
1 klein minpuntje gehad bij de dealer, ik was wezen kijken voor een 14 tsi van een jaar oud, de verkoper gaf zo belachelijk weinig voor de mijne terug, dit was een echte belediging!
Hij schrok van mijn reaktie dus dit zal in de toekomst wel goed komen.