Seat Altea 1.6 Stylance (2004)
Uitvoering | Altea 1.6 Stylance |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Onwijs gaaf deze auto! Alleen jammer dat het windgeruis aan de linkerportierszijde bij 80 km de kop op steek. Importeur PON verwijst mij naar de dealer, die heeft een modificatie gekregen van de fabriek en toegepast en wat blijkt: windgeruis blijft! Alleen als het buiten windstil is komt het windgeruis niet op. Alleen op dit probleem na blijft het een goede auto.
Mensen blijven de auto maar nakijken, maar misschien ligt het ook aan mij (huh?). Pas voor een week in Noord-Duitsland (Oldenburg e.o.) geweest en wat bleek: geen enkele Altea die daar rondrijdt. Daar keken de Duitsers alleen maar naar de auto, overal.
Jammer dat er geen tafeltjes achter de voorstoelen zijn gemonteerd en een echte armsteun voor. Dan was deze MSV echt af. Misschien zijn er binnenkort opties te koop.
Muziekinstallatie is overigens wel goed, ik begrijp wel dat er mensen zijn die dit anders vinden. Di moeten maar andere boxen er in laten zetten. Gelijk met een MP3 speler.
Jammer dat SEAT ook geen goedkope alternatief aanbiedt voor een routeplanner. Je kunt elders genoeg alternatieven kopen maar ik zoek een bijpassende planner. Die het interieur dan niet verpest met een losse houder/ zuignap op raam, losse kabel naar 12V etc.
Kortom goede auto op het windgeruis na. Heeft SEAT de Altea niet eerst getest in een windtunnel en geluidsmetingen verricht? Of was de apaaratuur aan vervanging toe? Ik denk van niet...om de kosten te besparen.
Positief: ik heb wel een thuisbrengertje gekregen van de dealer, scheelt toch weer 70 euro.
Windgeruis linkervoorportier en een losgeraakt kunststof schroefje van de achterbekleding van de voorstoel. Verder werkelijk niets.