Saab 9-3 Sport Sedan 2.0t Vector (2003)

Saab 9-3 Sport Sedan 2.0t Vector (2003)

Uitvoering9-3 Sport Sedan 2.0t Vector
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2004

Gisteren heb ik mijn Saab 9-3 sport sedan 2.0t vector ingeruild. Ruim twee jaar heb ik met de auto gereden. Ik moet zeggen dat ik met veel plezier 60.000 km in de Saab heb afgelegd.
Voor mij was deze Saab een prettige combinatie tussen comfort en sportiviteit. Comfortabele leren stoelen die perfect steun bieden en een soepele krachtige 175 pk sterke motor met een (low pressure) turbo die al vanaf 1900 toeren goed te voelen is. Inhalen was altijd een fluitje van een cent en ook bij acceleratie vanuit stilstand moest de traction control nogal eens ingrijpen.
Bovendien is het altijd een schitterende auto geweest om te zien. Verlaagd in de kleur steelgrey met de Vector-skirts en 17 inch spring edition wielen maakten de auto een genot om naar te kijken.
Ook het interieur van de auto is me altijd goed bevallen. Alle toeters en bellen zaten erop. Een goed afleesbaar dashbord met een imposante middenconsole hebben me altijd een cockpit-idee gegeven.
Als ik een nadeel moet noemen is het het feit dat de auto wel erg laag lag. De (standaard)verlagingsset op de Vector-uitvoeringen maken dorps- en provinciale wegen tot 30 km zones. En zelfs dan raakt de grote voorspoiler nog regelmatig de keien. Maar ja, hij was wel mooi om te zien.
Dankzij deze Saab is mijn nieuwe auto dus ook weer een Saab geworden. Een 9-5 dit keer. Iets meer vermogen maar zeker ook iets hoger op de wielen.

De 2003 versies van deze Saab hebben nogal eens problemen met de electronische airco. Op de een of andere manier komt daar in de herfst bladafval in terecht waardoor er eerst een behoorlijke herrie ontstaat en later de airco het ook begeeft.
Mijn auto heeft dit ook gehad.