Saab 9-3 Sport Sedan 1.8t Vector (2004)
Uitvoering | 9-3 Sport Sedan 1.8t Vector |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
35000 km verder
De auto aangeschaft met 140.000 op de teller. Een nette auto met leuke extra's zoals lederen bekleding. Het is een mooie auto om te zien.
Wat na korte tijd al opviel is dat het meer een auto voor de snelweg is dan voor in de stad. Het bedienen van de auto gaat vrij zwaar. Het sturen gaat zwaar, de koppeling gaat zwaar, de schakelwegen zijn lang en hakerig etc.
Wat me verder opviel is dat ik geen goede zithouding kan vinden. De zittingen zijn erg kort en ze laten zich niet kantelen. Dit wisselt overigens per model, ik geloof dat de versie met elektrisch bedienbare zittingen wel een kantelmogelijkheid heeft. Als je de stoelen lager zet kantelen ze wel automatisch. In de praktijk betekent dit dus dat je heel laag gaat zitten om nog maar enigszins voldoende steun te krijgen.
Volgend nadeel is dat de auto wat naar links blijft trekken. Uiteraard laten uitlijnen, nieuwe banden en de overige gebruikelijke oplossingen hiervoor geprobeerd, maar het wordt niet helemaal opgelost. Ik heb andere 93-rijders hier ook over gehoord.
Groot pluspunt is de motor. Ik heb de 1.8t uitvoering. Dit is een geknepen versie van de 2 liter turbo motor. Met 150 pk nog behoorlijk vlot moet ik zeggen, en rijdt erg soepel. Overigens niet erg zuinig.
Weinig technische problemen gehad, recent een regelklep bij de turbo moeten vervangen voor 600 euro en het contactslot moeten vernieuwen voor 400 euro i.v.m. een probleem met het stuurslot.
Al met al een auto die ik zeker niet nog een keer zou kopen. Je krijgt best veel auto voor je geld, maar dit weegt niet op tegen de nadelen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee