Rover 420 SDi (1999) #2

Rover 400-serie

Uitvoering420 SDi
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf1999

Mijn eerste “echte” leaseauto. Vanuit directie werd mij deze auto afgeraden vanwege zijn matige reputatie. Ik kon beter een Golf of een Astra gaan rijden.
Ik ben altijd al wat eigenwijs geweest en vond het wel leuk om eens wat anders te rijden dat de standaard vertegenwoordigers, dus toch doorgezet en gekozen voor een groene Rover 400 SDi.

Ik vond zaken als een airco, middenarmsteun, elektrisch te bedienen spiegels en een stoel met lendesteun instelling erg belangrijk. Laat de Rover dat nu net hebben.
Het is tevens een uiterst chique auto, met beige bekleding en dito dashboard. Mooie en sterke dieselmotor met 105 Pk. De motor liep altijd erg mooi. Bij een kleine 3000 toeren kon je de turbo horen fluiten. Het is een echte diesel, dus gas in trappen en even wachten op de versnelling. Bij plankgas hing er wel een dikke rookwalm achter.
Ik heb later in de Rover 45 met BMW diesel gereden en deze voelde meer aan als een benzine uitvoering.

Ik heb er in 2,5 jaar tijd 160.000Km mee gereden. Altijd netjes zijn beurten gehad bij garage Kimman in Amersfoort. Geweldige dealer die begrijpt hoe je met klanten moet omgaan. Ik heb wel eens als leenauto een Jaguar meegekregen. Had me bij de plaatselijke Volkswagen dealer nooit gelukt.

Deze Rover heeft mij nooit in de steek gelaten. Er is nooit wat defect gegaan en alles werkte naar wens. Echt een aanrader!!

Zoals aangegeven heb ik nooit echte problemen gehad. Alleen de standaard beurten.
De auto werd afgeleverd met Pirelli 6000 banden. Geweldige wegligging maar zo zacht als boter. Deze werden dus al snel vernieuwd.

Minpunten:
- Remmen achter zijn trommels. Bij hoge snelheid hard remmen is geen aanrader. De auto begint dan enorm te trillen.
- Beugels achterklep zijn zeer groot en pletten de bagage.Pluspunten:

Pluspunten:
- Ruime auto
- Zeer betrouwbaar
- Grote kofferbak

Ik heb deze auto van 1999 tot 2002 gereden. Het was een leaseauto en ik heb geen idee van onderhoudskosten.
Ik heb inmiddels (2007) drie andere leaseauto’s gehad en als ik terug kijk blijkt dat ik met de Rover wel erg verwend was vwb de betrouwbaarheid van de auto en de garage.(lees ook mijn andere revieuw’s over mijn ervaring met twee Renault Laguna’s in twee jaar)

Ondanks het gedateerde ontwerp blijft het in mijn ogen nog steeds een erg mooie en chique auto.