Rolls-Royce Phantom (2005)

autoreview

Rolls-Royce Phantom (2005)

Signalement

UitvoeringPhantom
Versnellingen6, Automaat
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf231 km
KM-stand laatst30.831 km
Lezerswaardering: 43%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 30.831 km

Na een aantal jaren rondgereden te zijn in een S600, dan toch maar de stap gezet, om mijn jongensdroom? te verwezenlijken. Het is nou niet bepaald een auto waar je in een oogopslag verliefd op zal worden, de een zal hem afschuwelijk vinden, laat ik het zo stellen, dat zijn mensen die meer van het snelle werk houden; 911, F430 enz. Doordat ik niet zo’n snelheidsmaniak ben, en zelf ook niet rij, heb ik ervoor gekozen om de S600 te laten voor wat het is, en een Phantom te nemen. Luxe, luxe, en nog meer luxe, waar ik bij de Benz al dagen bezig was om hem samen te stellen; kleur, opties, enz. Had ik aan de Rolls meer dan een week werk om eruit te komen. Ik vroeg me af of het wel zinvol is zoveel mogelijkheden aan te bieden. Nadat de auto na driekwart jaar werd afgeleverd, voor mijn huis(zeer goede service) Was ik zo blij als een klein kind, had ik nu dan eindelijk de auto waar ik al van droomde van kleins af aan, in een woord Neen! Hij is geweldig, dat zeker, en ik mag ook niet zeuren, maar het gevoel wat je in deze auto krijgt is niet te beschrijven, het is meer als een warme huiskamer. Maar wil je dat ook? Dat is de hoofdvraag die in mijn hoofd speelde, is dit nu een auto waar ik me fijn in voel? De S600 was echt du ultieme reisauto. En voor mijn gevoel heeft de Rolls dat niet kunnen overtreffen. Maar afgezien van het feit dat het misschien niet DE auto is voor mij, hij is really amazing! Rust, Gezelligheid, en angstaanjagend snel zijn de juiste woorden om deze auto snel te kunnen beschrijven. Wie had nou gedacht dat je in zo’n auto rustig met snelheden van 200+ kan reizen, zonder ook maar één keer het gevoel te hebben dat het comfort minder word. Ik niet absoluut niet, ik bedoel het blijft een BMW product, mijn angst van tevoren was: Is hij niet te sportief voor een Rolls Royce?? Gelukkig is Bmw niet doorgeschoten in het Germanizing, en hebben ze er een heerlijk comfortabele auto van gemaakt, waar mee je hoge snelheden, en aardig snelle bochten niet hoeft te schuwen! Maar verder niets dan lof over deze auto, alhoewel mijn droomauto is dit niet, dat was waar ik stiekem wel op gehoopt had(gedacht).

PROBLEMEN

 • 30.831 km

Geen problemen afgezien van het reguliere onderhoud,

5841: -Lekke band tijdens een rit naar Oostenrijk (klapband op de Autobahn, maar dankzij de formidabele banden toch nog 200 km door kunnen rijden.)

10453: -Motormanagement weigert dienst, auto weggesleept.

25978: -Motor houd in bij full power, later bleek dat het luchtfilter verstopt zat.... erg vreemd voor zo’n auto.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (56)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens