Renault Twingo Gordini RS (2010)

Renault Twingo Gordini RS (2010)

UitvoeringTwingo Gordini RS
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2022

Renault Sport

Dit is nu een leuk karretje. Eigenlijk is het net een kart. De Twingo kwam ik op marktplaats tegen. De reden is dat de vriendin niet overweg kon met de BMW 2 Cabrio. Te groot, niet handig met parkeren, te duur en nog wat argumenten om de BMW af te keuren.

De Gordini stond te koop bij een particulier die de auto zelf had geïmporteerd uit Duitsland. Er hadden alleen vrouwen in gereden. En eigenlijk is het geen vrouwenarts vindt ik. Oké… hij ziet er sportief edoch schattig uit. Maar het rijdt echt volwassen. De motor gaat pas vermogen leveren vanaf 4000 toeren.

De auto was in goede staat. Ik heb eerst de distributie en dempers achter vervangen. Nu is ie betrouwbaar. Tevens zijn alle remklauwen vervangen. De vorige eigenaar heeft de condensor/radiator vervangen. Een veel voorkomend probleem. Bij de vorige Twingo ook dit probleem gehad.

Comfort
Hij is voorzien van lederen goed zittende stoelen zonder verwarming. Er zit een automatische regensensor en lichtschakelaar op. Verder heeft ie een goed werkende klimaat regeling. De vering en demping zijn sportief. Een cup onderstel heeft na en voordelen.

Rijgedrag

Het is een pittig karretje. Goed aan het gas en strak in bochten. Echt zeer leuk om te rijden. Op de snelweg is boven de 100 best wat lawaai waar te nemen.

Verbruik en afschrijving.

Verbruik is ongeveer 1 op 13. Niet goedkoop maar gezien het soort auto, te overzien. Afschrijving heeft ie niet meer. Hij gaat hetzelfde opleveren als wat ie gekost heeft.

Tot nu toe bevalt is mij prima. De wederhelft blijft toch mijmeren over haar Mazda 2 van een jaar geleden. Dus wie weet wat er dit jaar gebeurd.

Einde bezit

De Twingo is ingeruild op een Fiesta ST line 155 hybride.
Ik vindt de Twingo de best sturende auto die ik in het bezit heb gehad.
Vrouwlief vond het allemaal wat Spartaans. En dat kan….