Renault Twingo 1.5 dCi ECO2 Dynamique (2012)

Uitvoering | Twingo 1.5 dCi ECO2 Dynamique |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Aankoop
What's new... nadat ik eind februari met mn vorige Twingo betrokken raakte bij een kop-staart botsing wist ik het zeker. Ik koop dezelfde auto, en dit is 'm geworden. Gevonden bij Kruythof in Strijen, alwaar ik superleuk en netjes geholpen werd. De vraagprijs was stevig, maar de staat van de auto was er ook naar. In één woord: keurig!
Deze keer voorzien van privacy-glass op de achterruit en -ramen en prachtig blauwe metallic lak. Niet onbelangrijk, deze auto is bijna even oud als mijn vorige Twingo, maar heeft wel ruim 20.000 km minder gelopen.
Dus... doordieselen maar weer.
90.000 km. beurt
Kort en goed ... geen bijzonderheden. Voor ca. 240,00 euro kunnen we weer 30.000 km verder dieselen.
Wel goed om te melden dat in de periode de achter ons ligt de radiator van de airco installatie onder garantie vervangen is. Volgens de Renault Specialist Kruythof in Strijen een bekend probleem. Nalevering van de radiator heeft even op zich laten wachten. Ze waren op bij Renault Nederland en Frankrijk. Geen bezwaar omdat e.e.a. zich voordeed in de herfst van 2015
Winterbanden eraf, zomerbanden erop
Vandaag het winterrubber laten démonteren en het zomerrubber, incl. de mooie lichtmetalen velgen, weer laten monteren. De "oude" zomervoorbanden zijn naar de achteras verhuisd en voor prachtig nieuw laten monteren. Gelijk de auto uit laten lijnen (doe ik bij iedere bandenwissel).
Kosten € 230,00 incl. BTW voor de 2 nieuwe banden en het uitlijnen samen.
120000 km beurt
Géén bijzonderheden.
De beurt kostte ca. € 330,00 incl. vervanging van alle filters.
Verder zijn de winterbanden er weer onder gegaan.
Brandstofverbruik
Inmiddels 131957 - 63218 = 68.739 km met m'n tweede Renault Twingo 1.5 dCi onderweg. Ik ben een rustige economische rijder die veel snelweg kilometers onder de auto door laat gaan. Normaliter met strak 100 km/uur (ideaal die cruise control !) Dit resulteert in een verbruik tot nu toe van 4.02 liter per 100 km, oftewel 1: 24,9.
Lekker zuinig én goedkoop dus. Precies de reden waarom ik deze auto heb gekocht.
Overigens, als je de 86 paarden onder de kap goed de sporen geeft blijkt deze Twingo ook nog eens heel rap te kunnen zijn. Op de tussensprints verras ik zo af en toe nog wel eens wat sneller geachte automobielen :-)