Renault Twingo 1.5 dCi ECO2 Dynamique (2011)

Renault Twingo 1.5 dCi ECO2 Dynamique (2011)

UitvoeringTwingo 1.5 dCi ECO2 Dynamique
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2017

De eerste 10.000 kilometer probleemloos is een fei

Ik heb de twingo in februari gekocht omdat mijn oude auto (volvo 340) teveel benzine verbruikte. Ik heb van veel auto's het totaal plaatje qua kosten berekent en hierbij was de twingo, een van de goedkoopste auto's om te rijden. Ik rij ongeveer 2500 km per maand dus was een diesel zowieso al snel aantrekkelijk.

Bij aankomst bij de verkoper was ik gelijk verliefd! De auto was strak en er was niks op aan te merken, de motor liep netjes en tijdens de proefrit reedt de auto naar verwachting super. Voor een kleine hatchback voelt de auto zeer volwassen aan, dit zal wel door de dieselmotor komen. Ik heb de auto direct gekocht en op de terugrit naar huis werd ik steeds blijer van de auto.

Toen ik de auto heb gekocht stond deze op de originele stalen velgen met renault wieldoppen. Om de auto wat sportiever te laten ogen, heb lichtmetalen velgen gekocht. Ook heb Ik de remklauwen rood geverft. Tenslotte is er een andere radio, met pioneer speakers, en een subwoofer ingezet.
Deze 'upgrades' hebben mij ongeveer 700 euro gekost, maar zijn en zeker wel waard.

Nu ik ruim 10k kilometer heb gereden, ben ik nog erg blij met de auto. wel mis ik de airco op de warme dagen, en op lange afstanden had ik liever wel cruisecontroll gehad. Er zitten niet veel opties op mijn exemplaar.

Op 21 december 2017 moet ik mijn twingo laten keuren voor de apk, ik verwacht geen rare dingen of reparatie's. Tegen die tijd zal ik weer een nieuw verslag schrijven.