Renault Twingo 1.5 dCi ECO2 Dynamique (2011)
Uitvoering | Twingo 1.5 dCi ECO2 Dynamique |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Slechte verbruik cijfers
Heb een 15 dci maar alleen maar drama wat betreft het verbruik.
Rij nu gemiddeld 1 op 21 maar dit gemiddelde komt nog doordat ik soms 1 op 27 kan rijden met deze auto,maar ook vaak 1 op 16 en zelfs 1 op 12 met deze auto heb gereden.
Dit komt zegt de Renault Nederland doordat de auto soms moet regenereren en dit tot gevolg heeft dat de auto dan extreem meer verbruikt en de omstandiheden zoals weer en het gebruik van het pendaal etc.
In het laatste wil ik wel deels in mee gaan maar kan niet tot zulke extreme verschillen leiden.
Ik rij elke dag hetzelfde traject van Nieuw Vennep naar Almere en weer terug in de meest ideale omstandigheden rij om 5 uur in de morgen weg dus alleen cruise control tussen de 100 en 120 km per uur en om 15.30 weer naar huis dus geen last van de file.totaal 125 km per dag.
De ene keer rij ik 1 op 27 bv op 1 tank en de week daarop onder dezelfde omstandigheden 1 op 16.
Mijn vraag zijn er meerdere die hetzelfde probeem ondervinden.
Deze auto wel om zijn gunstige verbruikscijfers cijfers gekocht .
Fabrieks opgave een gemiddelde van 1 op 27.8.
Als ik de reviews lees vinden sommige een gemiddelde van 1 op 21 geweldig nou ik vind dit niet ,als ik op een tank van 37 liter 592 km kan rijden waarvan 500 km snelweg is en soms dan maar 1 op 16 rij en de week erop met 37 liter 962 km kan rijden is 1 op 26 onder dezelfde omstandigheden maar dan als ik deze 2 bij elkaar optel en dan tot een gemiddelde kom van 1 op 21 vind ik niet een terechte gemiddelde je moet wel kijken wat je dan gereden heb anders is dit niet een reeele gemiddelde vind ik.
Ondervind ook vaak problemen met het tanken
zijn al 2 tankhalsen vernieuwd in 6 maanden
en mijn meter geeft niet altijd de juiste waarde aan laatst nog 2 strepen plus reserve streep maar moest al 37 liter tanken dus bijna leeg.
Wat zegt de Renault die meters van tegenwoordig geven niet meer de juiste waardes aan heeft te maken met de vorm van de tank dubbele compartimenten.
Dus je moet maar op je dagteller rijden lekker is dat want als je de ene keer 1 op 16 rij en de andere keer 1 op 26 wat dagteller grappenmakers zijn het.
Zijn er nog meer met deze slechte ervaring.
Negatieve verbruik cijfers
Even reageren op een aantal reacties bedant
Dit is al mijn 22 e auto weet best hoe ik mijn verbruik moet meten doe dit al 30 jaar.
Wat betreft de auto ben ik wel de 1e eigenaar ,en tank merendeels 80 % bij dezelfde tankstation Shell, ben geen speler met het pendaal omdat ik wel reeele cijfers wil aantonenn aan de Renault .
En rij 80% snelweg dus mijn gemiddelde zou hoeger moeten liggen
En wat betreft het regeneren wat een extreem verbruik met zich mee zou brengen daar hoor ik niemand over.
Dit heb ik door middel van metingen die ik met mijn garage heb gedaan kunnen weerleggen omdat tijdens de tankbeurten die ik heb gedaan 3 x extreem verbruik was 3 x 1 op 16,5 gem. en tijdens de meting kwam eruit dat de auto maar 1 x had geregenereerd dus die andere 2 zijn onverklaarbaar.
Zelfs de garage chef geeft aan dat dit niet goed is maar om zijn eigen woorden te gebruiken ik moet mijn mond houden om het feit dat het bij Renaut Nederland ligt.
De chef heeft er wel nieuwe software voor mij opgezet maar volgens mij werkt dit ook niet pas 2 tanken mee gereden.
Nu mijn 3e tankbeurt gehad maar heeft weer 1 op 16,5 gelopen .
Had weer 2 strepen en reserve streep op mijn display staan maar moest al 37 liter tanken met een tankinhoud van maar 40 liter een beetje vreemd.
terugkomend op het verbruik
Wat mij verbaasd is dat bijna iedereen tevreden is over het verbruik van deze auto maar als ik ga kijken wat deze auto gemiddeld verbruikt over alle reviews is dit vrij hoog.
Want wat is gemiddeld je kan alle tankbeurten bij elkaar op tellen en delen door het aantal kilometers dan heb je een gemiddelde.
Maar ik vind dat je ook moet kijken wat je rijd ik rij bv 80% snelweg wat je gemiddelde omhoog zou moeten schroeven maar ik rij de laatste tijd niet boven de 1 op 20.
Ga nog mijn verbruik er ook op zetten kunnen jullie vergelijken.Hoop op reacties.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee