en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Twingo 1.5 dCi ECO2 Collection |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Enkele maanden een nieuwe Twingo diesel aangeschaft. Wat een verschil. Het lijkt bijna onwerkelijk.
Eerste paar honderd kilometer voorzichtig ingereden. Een paar duizend kilometer daarna voelde ik mijn rechtervoet ineens zwaarder worden. 170 km/h staat in no-time op het display.
Dat kan je terugzien in het verbruik, dat terugliep naar 1 op 14! Zo kan het dus ook... Maarja.. Tis het één of het ander.
Op de terugweg van de zomervakantie uit Italië zelfs in Duitsland 193 km/h op de teller gekregen. Na enkele kilometers flink trappen, maar zonder dat ik heuvelafwaarts ging.
Ik geloof dat ik het wagentje goed heb ingereden.
Een kleine verandering aan de Twingo is trouwens bij aflevering al gebeurd: Dagrijverlichting via CarTuning. €130 euro voor een setje andere koplampen. Kost geen drol en ziet er leuk uit.
Van binnen is de Twingo rijk uitgerust.
Een kleine opsomming: Blindering achter, verschuifbare achterstoelen, cruise control en een fijne armsteun. Van buiten mistlampjes erop ( ook al heb je ze nooit nodig ) en windafwijzers aan de buitenkant. Lekker eighties-achtig, maar dit bevordert wel je stroomlijn.
Laatste keer tanken was het verbruik 1 op 44! Wow, drie maal narekenen. Ja hoor! Het klopt gewoon. Niet te filmen.
Nu een minpuntje:
De snelle afwerking van Renault zie je terug in de achterkant van de Twingo.
De kofferbak is onvoldoende gedempt. Twee geluidsdempende matten erin, kleedje erover en met 110 km/h kun je converseren alsof je 50 rijdt.
Gisteren een snelweg/city-rit gemaakt van Tiel naar Arnhem en Deventer. Dat verbruik was om nog harder te lachen: 1: 49,8!
Geheim van de smid: 80 waar je 80 mag, anticiperen op het verkeer, 110 op de snelweg ( wel gewoon de airco aan!), banden op 2.6 bar, zo weinig mogelijk extra spullen in de auto, maar wel een volle tank en twee maal laten afslaan bij het voltanken. Je berekening wordt betrouwbaar als een rots! En natuurlijk iedere week een wasbeurt.
Het blijft immers dat wit he?
Update:
Het doorsnede verbruik is 1 op 26-35.
Ik zal bewijzen dat 1 op 40 of beter, niet onmogelijk is. Natuurlijk moet je daar maatregelen voor nemen. Ook moeten de omstandigheden zéér gunstig zijn. Alleen jijzelf mag in de auto plaatsnemen. Met meer gewicht in de auto gaat ook het verbruik omhoog. Binnenkort een filmpje op YouTube.com dus.