Renault Twingo 1.2 Dynamique (2009)

Uitvoering | Twingo 1.2 Dynamique |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Na 4 jaar was het wel weer eens tijd voor een nieuwe auto. Ik heb niet m'n oude auto ingeruild maar gewoon een nieuwe gekocht. Het was bij renault feestweek en daar zag ik deze twingo staan. Het was echt een koopje, voor een nette 10.000 euro kon ik al in een splinter nieuwe twingo rijden, dat leek me wel wat. Ik heb deze gelijk gekocht.
Ik rij er al een maandje in, en qua benzine rijdt de auto erg zuinig.. mooie 1 op 18 haal ik zeker. In de stad, iets minder.. 1 op 14/15.. maar zeker zuinig rijd deze auto wel.
De auto heeft ook de leuke functies erin zitten. elec ramen, airco, radio besturing aan het stuur, digitale snelheidsmeter, noem maar op. De hedendaagse snufjes zitten er allemaal wel in. Scheelt weer :) Voor de rest ziet de auto er wel schattig uit.
Jammer maar deze zijn er ook al, het optrekken bij de verkeerslichten duurt even. Geduld is een goede zaak en dat is zeker handig om te hebben bij deze auto. De auto Schreeuwt het uit wanneer je wat sneller probeert op te trekken bij de verkeerslichten. Dus dan maar netjes rechts wachten en netjes achter de anderen aan blijven rijden.
En dat schreeuwen gaat zeker nog wel verder, namelijk op de snelweg. Wanneer je 120 rijd op de snelweg, kan je eigenlijk nog weinig andere dingen horen, omdat het ZO luid is... de motor heeft denk ik wel moeite deze snelheid te houden, want de motor blijft maar brullen.. en dus wanneer je aankomt op je bestemming, dan ben je ook half doof. Wel een beetje jammer, maar daar leg je dan ook je geld voor neer.
Ruimte! Dat is zeker 1 ding. De auto is 20 cm korter dan de Getz, die ik hiervoor had. En dat merk je zeker terug in de auto. Als bestuurder heb je weinig last van de 'kortheid' van de auto.. maar wanneer je mensen wilt meenemen, merk je dat achterin maar 2 mensen passen. En als je dan ook nog eens boodschappen wilt meenemen, valt dat vies tegen. Renault heeft een heel leuk idee dat je achterbanken apart voor en achteruit kunnen gaan, maar als er mensen in zitten.. kan je niet nog eens veel boodschappen meenemen, dat gaat gewoon hoe dan ook niet. En weer was dit een geld-zaak.. meer geld = meer ruimte.
Over het algemeen is het zeker wel een auto die je voor je geld koopt. Had ik anders toch maar een tweede hands auto gekocht voor hetzelfde bedrag. maar dan had ik zeker andere vaste kosten meegenomen waar ik dan over ging klagen.
Update
Heb de auto nu een jaar. De auto rijdt fijn, ondanks dat ik niet zo heel veel rij. De koppeling schakelt lekker soepel. Het is typisch Renault.. ik heb meerdere 'nieuwe' modellen gereden en de koppeling heeft me altijd wel bevallen.
verder nog geen (rare) problemen mee gehad. De auto rijdt (nog steeds) een nette 18 km op 1 liter.
Alhoewel, de kunststof onderdelen in de auto soms wel wat los gaan zitten.. beetje aanduwen en het lijkt alsof het nieuw was.
Ruimte is nog altijd wel een probleem, kon laatst niet eens een kast meenemen, hoe ik de kast ook draaide.. had daarvoor toch een auto nodig die iets meer ruimte IN de auto heeft.
dik half jaar later, na vorige update... 10.000 km staat er eindelijk op de teller..
De zuinigheid van de auto is een heel stuk terug gelopen. Met 4 personen (en wat bagage) richting parijs op en neer rijden, zorgt ervoor dat de auto 1 op 14 rijdt.
Het kunststof dashboard valt er af en toe ook af... alhoewel ik er niks bijzonders mee doe.
Voor de rest, nog steeds wel een grappig klein autootje
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties2