Renault Twingo 1.2 Authentique (2008)

Renault Twingo 1.2 Authentique (2008)

UitvoeringTwingo 1.2 Authentique
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Na wat wikken en wegen of we het wel of niet moesten doen, een proefrit, een berekening wat we nou waarschijnlijk bij moesten betalen, hebben wij in april van dit jaar besloten om voor de eerste keer een hele nieuwe privé auto te kopen en vorige week hebben wij hem opgehaald! De keuze is bij ons op het nieuwe model Renault Twingo gevallen, dit vanwege de prijs, de ruimte, de standaard uitrusting en het leuke model. Ik was zelf al enige tijd bekend met het merk Renault, vanwege o.a. mijn auto van de zaak, een Renault Grand-Scenic. Mijn vriendin heeft hiervoor zes jaar met veel plezier in een Volkswagen Lupo 1.4 gereden van bouwjaar 2000. Deze hebben wij verkocht via Marktplaats, aangezien de inruilprijs bij de dealer mijn inziens te laag was. De particuliere verkoop leverde ons inderdaad een aanzienlijk extra bedrag op, terwijl de Lupo slechts 1 week te koop heeft gestaan. Nog een klein beetje korting kunnen krijgen bij de dealer i.v.m. geen inruil, hierbij werd het uiteindelijk bij te betalen bedrag voor een 8 jaar jongere auto (dus nieuw) dusdanig interessant dat ik er eigenlijk nog steeds versteld van sta. Als iemand ons vorig jaar had verteld dat wij een jaar later een hele nieuwe auto zouden kopen dan hadden wij hem of haar volledig voor gek verklaard en verteld dat we dit nooit zouden doen. Maar ja, wat mag een nieuwe auto schelen met een occasion van twee jaar oud? Twee jaar oude Twingo’s en andere auto’s in deze klasse zijn onder de 7000,- euro zeer schaars plus dat wij het nieuwe model Twingo vele malen mooier vinden dan de oude. Een nieuwe Chevrolet Matiz, Daihatsu Cuore of een Hyundai Atos/i10 vinden wij qua uiterlijk geen vergelijk. De Aygo, 107 en C1 zien er wel goed uit maar deze zijn weer een stuk kleiner, daarbij vindt ik de achter opening, waarbij alleen de achterruit open gaat erg vreemd en de bagageruimte veel te klein.

Wij hebben gekozen voor de Twingo 1.2 60 Authentique, dit is eigenlijk de basis uitvoering, er schijnt nog een Acces uitvoering te zijn, maar die staat volgens de dealer alleen in de prijslijst vanwege de prijs en wordt in Nederland praktisch niet verkocht. Dit komt uiteraard door het ontbreken van stuurbekrachtiging, centrale vergrendeling met afstandsbediening en elektrische ramen. Dit is op de Authentique uitvoering allemaal standaard, hier gingen we, voor wat betreft de Lupo, op vooruit, deze had namelijk geen afstandsbediening op de centrale vergrendeling en dat is toch wel erg makkelijk. Verder hebben wij vanaf fabriek gekozen voor de originele radio van Renault, aangezien deze beveiligd is met een code en niet met een afneembaar front. Bij de Lupo lag het frontje van de radio meer op de keukentafel dan dat deze in de auto zat. Ook hebben wij de auto een wat sportiever uiterlijk gegeven door hem door de dealer te laten voorzien van lichtmetalen velgen, zilver kleurige spiegels, zilver kleurige GT achterspoiler en de bekende witte strepen over het dak en de motorkap, voor het praktische in het interieur hebben wij nog dorpel instaplijsten en een grasmatje erbij genomen, deze komt in het vakje op het dashboard, voor het stuur, hier kan je allerlei zaken insteken, zoals je telefoon of een parkeerkaartje en het ziet er ook nog eens leuk uit. De keuze voor de kleur was snel genomen, dat werd Bleu Extreme, een kleur is natuurlijk persoonlijk, maar dit vonden wij veruit de mooiste kleur op de Twingo, op de tweede plaats kwam zwart.

Inmiddels is er zo’n 300 kilometer met de auto gereden en het enige waar ik met zorgen over maak is of de brandstof meter wel goed werkt, daar zijn inmiddels pas 2 blokjes verdwenen (een kwart tank) ik verwacht dat de rest van de blokjes een stuk sneller gaan zakken, of zou deze echt zo zuinig zijn? De auto rijdt erg goed, ligt goed op de weg en de 1.2 8V motor levert voldoende prestaties, zeker waarvoor wij hem gebruiken, wij gaan niet met de auto op vakantie en mijn vriendin gebruikt hem voornamelijk voor woon werk verkeer (+/- 17km) familiebezoek en boodschappen, voor echt langere afstand nemen wij uiteraard mijn Scenic alhoewel ik het in de Twingo ook geen straf zou vinden. Ik heb er nu zelf ook een paar keer in gereden en ik ben 1m98 lang, maar kan goed zitten, heb met mijn benen ook meer ruimte dan in de Lupo. De bagageruimte is ook ruim voldoende voor deze klasse auto, ik vergelijk het maar weer met de Lupo, daar kon met goed fatsoen geen krat bier of boodschappenkrat achterin staan en dat is bij de Twingo geen enkel probleem. Wel vindt ik het materiaal van het dashboard en de deuren wat minder, dit is vrij hard kunststof, maar dat hoort bij de prijsklasse van deze auto denk ik, de afwerking is verder wel netjes, de deuren zijn volledig bekleed en het dashboard ziet er gewoon leuk uit met de digitale teller in het midden, persoonlijk vinden wij dit erg makkelijk af te lezen, ik was het zelf al gewend vanuit de Scenic. Ook heeft de auto een ruim dashboardkastje met een klepje zodat je hem dicht kan doen. Het ontbreken van een toerenteller in deze uitvoering is voor ons geen probleem, schakelen gaat meestal toch op het gehoor.

Kortom: Wij hebben nog geen moment spijt gehad van de aankoop en de nieuwe Twingo geeft ons echt een goed gevoel, het is een ontzettend leuk model en rijdt bijzonder lekker. Prijs/kwaliteit verhouding is erg goed bij deze auto.

Geen problemen, gelukkig niet, het zou ook niet best zijn met slechts 300 km op de teller

de eerste 10000km

Afgelopen week is onze Twingo op 10000 km gegaan in bijna 1 jaar. Auto rijdt nog steeds als nieuw en we hebben in de deze kilometers geen enkel probleem gehad, we zijn niet in de garage geweest. Afgelopen week is mijn vriendin nog naar Duitsland geweest met de auto. De 1.2 8V loopt volgens haar 150km/h maar toen is ze maar weer terug gegaan naar de 120-130, motor is volgens mij niet echt gemaakt voor deze snelheden, ik heb zelf ook al eens hier in Nederland 145km/h gereden, maar dan kan je goed horen dat hij veel toeren draait, of dat lijkt tenminste zo door het geluid wat het interieur binnen komt. Het verbruikt ligt bij ons op 1/16-1/17 wat ik zelf zuinig vindt voor een benzine auto, er wordt bij ons niet volgens het nieuwe rijden o.i.d. gereden, dus het zal misschien nog wel wat zuiniger kunnen. Kortom, de auto bevalt ons nog steeds super, absoluut een goede keuze waar we geen spijt van hebben!

9,5

PRIVATE LEASE Renault Twingo